148 találat a(z) Ukrajna cimkére

Nyugdíjba menekülő bírók – ez lehet az ok Cikk

Több száz bíró kérte nyugdíjazását vagy mondott fel állásából amiatt, hogy idén bevezették az elektronikus úton történő vagyonbevallási kötelezettséget számukra – mondta el az MTI kijevi tudósítójának csütörtökön Volodimir Feszenko ismert ukrán politológus, a Penta politikai kutatóközpont vezetője.

Ukrajna nem törlesztett, Oroszország perre megy Cikk

Oroszország beperli Ukrajnát, mert december 31-éig nem fizetett vissza egy három milliárd dolláros eurókötvényt, valamint annak 75 millió dolláros kamatát – jelentette be csütörtök este az orosz pénzügyminisztérium.

Harmadik országbeli ügyvezető Kérdés

Magyarországi kft.-nek ukrán ügyvezetője van. Az ügyvezető Ukrajnában rendelkezik 36.órás munkaviszonnyal. Állampolgársága ukrán-magyar, és csak ritkán tartózkodik Magyarországon. Kérdésem, hogy, mint személyesen közreműködő tag után, meg kell-e fizetni az elvárt jáulékalap után a járulékokat? Kifizetés részére nem történik. Köszönöm válaszukat. Kocsis Lászlóné

Üzletrész értéke Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magyar társaság korábbi években Ukrajnában leányvállalatot alapított, amelybe a törzstőkét dollárban fizette meg. Az ukrajnai cég társasági szerződésében hrivnyában állapították meg a törzstőke összegét. Helyes-e, ha a mérlegbeszámoló fordulónapján – jelen esetben december 31-én – az aktuális hrivnya árfolyamára átszámolják az üzletrész értékét, vagy a dollár aktuális árfolyamán tartják nyilván, mert dollárban szerepel az analitikus nyilvántartásukban is ez a befektetett eszközérték? Köszönettel: Simonné

Így kap nyugdíjat az ukrán állampolgár, ha Magyarországon él Cikk

Az ukrán-orosz konfliktus miatt a szokásosnál is többeket foglalkoztat, hogy miként kaphatnak nyugdíjat, orvosi ellátást az Ukrajnából Magyarországra érkező, de Magyarországon nem biztosított ukrán állampolgárok.

Tömeges nyugdíjkérelmek Ukrajnából? Cikk

Az MSZP-s Korózs Lajos szerint a kormánynak rég fel kellett volna mondania azt az államközi szerződést, amely miatt "iparszerűvé" vált az ukrán állampolgárok magyarországi nyugdíjkérelme.

További hitel Ukrajnának Cikk

A már elfogadott 610 millió eurón felül további egymilliárd euró plusz pénzügyi egyenlegjavító hitel nyújtását javasolta Ukrajnának szerdán az Európai Bizottság. A rövid távú államcsőd elkerülésére hivatott összegből 600 milliót az IMF-hitelcsomag elfogadása után azonnal útnak indítanak.

EU-nyitás ukrán termékek előtt Cikk

Az állam- és kormányfők múlt heti ígéretével összhangban az Európai Bizottság kedden javaslatot tett a szabadkereskedelmi megállapodásban Ukrajnának kilátásba helyezett vámkedvezmények előrehozatalára. A várhatóan júniusban hatályba lépő rendelkezés éves szinten 487 millió euró direkt költséget takarít meg az ukrán iparnak és mezőgazdaságnak.

Különadót vetnek ki Ukrajnában az importautókra Cikk

Különadót vetnek ki Ukrajnában a külföldről behozott autókra, a motor teljesítményétől függően 6,46, illetve 12,95 százalékot.

A nyugdíjrefom elfogadását sürgeti az ukrán elnök Cikk

Az ukrán nyugdíjrendszer reformjáról szóló törvény e héten történő parlamenti elfogadását sürgeti Viktor Janukovics ukrán elnök.

Mikor és mennyi pénzzel mennek nyugdíjba más országokban? Cikk

Mikor és milyen feltételek szerint mehetnek nyugdíjba más országokban? Körkép Európából és az Egyesült Államokból.

Emelnék a nyugdíjkorhatárt Ukrajnában Cikk

Ukrajnában fokozatosan fel kell emelni a nyugdíjkorhatárt, ellenkező esetben összeomlik az egész nyugdíjrendszer - jelentette ki pénteken Viktor Janukovics ukrán államfő.

Vámpótlék Ukrajnában, 13 százalék Cikk

Ukrajnában 2009. március 5-től 13 százalékos vámpótlékot vezetnek be - tájékoztat a Vám- és Pénzügyőrség.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadó

Adózóna szakértő

kérdések és válaszok

Munkaköri leírás aláírása

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Közszolgálati tisztségviselő / közigazgatási alapvizsga

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 május
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs