148 találat a(z) Ukrajna cimkére

Az EU meghosszabbította az Ukrajnából származó behozatalra kivetett vámok felfüggesztését Cikk

Az uniós tagállamok kereskedelemért felelős miniszterei rendeletet fogadtak el, amely további egy évvel, 2024 júniusáig meghosszabbítja az Ukrajnából az EU-ba irányuló behozatalra vonatkozó valamennyi vám, kvóta és piacvédelmi intézkedés felfüggesztését – tájékoztatott az uniós tanács csütörtökön.

NAV-tájékoztató az Ukrajnából származó egyes mezőgazdasági termékek fuvarozásának szabályairól Cikk

Frissítette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Ukrajnából származó egyes mezőgazdasági termékek fuvarozásának szabályairól szóló tájékoztatóját.

Júniustól normál rend szerint ellenőrzik az Ukrajnából érkező házi kedvenceket Cikk

Június 1-jétől újra a normál rend szerint léphetik át az ukrán-magyar határt a kutya, macska, vagy vadászgörény kedvencükkel érkező tulajdonosok. A társállatok EU-ba történő behozatalához többek között mikrochipes jelölés és kedvező eredményű veszettség vérvizsgálat szükséges, olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

Importtilalom ukrán élelmiszerekre, módosuló családtámogatások – új kormányrendeleteket hirdettek ki Cikk

A Magyar Közlöny 2023. évi 57. számában, április 18-án hat új kormányrendelet jelent meg.

Ellenőrzik a Magyarországra érkező ukrán gabonaszállítmányok útját Cikk

Minden Ukrajnából Magyarországra közúton és vasúton érkező gabonaszállítmány útját ellenőrzik és csak a tranzitforgalmú járműveket engedik át az országon – jelentette be az Agrárminisztérium (AM) élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára mára virradó éjjel a záhonyi magyar-ukrán határátkelőhelyen, ahol tájékozódott a mezőgazdasági termékekkel kapcsolatos intézkedések végrehajtásáról.

ORFK: 9000-nél többen érkeztek szerdán Ukrajnából Cikk

Magyarország területére 2023. április 5-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 5441 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 4041 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az Országos Sajtószolgálatot (OS), közölte az MTI.

15,6 milliárd dolláros hitelmegállapodást kötött Ukrajnával az IMF Cikk

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szakértői szinten négy évre szóló, 15,6 milliárd dolláros hitelmegállapodást kötött Ukrajnával.

Gabonapiaci krízis: lenyomták az árakat az olcsó ukrán termények, munkacsoport vizsgálja a helyzetet Cikk

Kamarai munkacsoport alakul az ukrán gabona okozta terménypiaci krízis vizsgálatára – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Első taj igénylése Kérdés

Kormányinfó: továbbra sem szállítunk fegyvereket Ukrajnába, szigorítani kell a gyermekvédelmi törvényt Cikk

Szokatlan időpontban tart kormányinfót Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. A tankerületi vezetőt a Krúdy Gyula Gimnáziumban korábban dolgozó pedagógiai asszisztens botránya miatt bocsátották el – írja a hvg.hu

Összesen mintegy tízezren érkeztek tegnap Ukrajnából Cikk

Magyarország területére 2023. február 22-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 5156 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 4447 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett, közölte az Országos Rendőr-Főkapitányság az MTI-vel.

Kettős állampolgár adókötelezettsége Kérdés

ORFK: több mint 9800-an érkeztek Ukrajnából vasárnap Cikk

Az ukrán-magyar határszakaszon 4761-en léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5102-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.

Az EP teljes embargót vezetne be az Oroszország-ból származó fosszilis tüzelőanyagokra Cikk

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén elfogadott állásfoglalásban az Oroszországgal szembeni tizedik szankciós csomag elfogadását sürgette, amely egyebek mellett teljes embargót vezetne be az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagokra.

Ukrajna GDP-je több mint 30 százalékot esett Cikk

Ukrajna bruttó hazai összterméke (GDP) 30,4 százalékkal esett 2022-ben, a legnagyobb mértékben az elmúlt 30 évben az Oroszországgal vívott háború miatt - jelentette ki az ukrán gazdasági miniszter.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadó

Adózóna szakértő

kérdések és válaszok

Munkaköri leírás aláírása

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Közszolgálati tisztségviselő / közigazgatási alapvizsga

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 május
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs