150 találat a(z) Ukrajna cimkére

Vámeljárás EU-n belül – áfa Kérdés

Tisztelt Adószakértő! Három hasonló esetben szeretném segítségét kérni: 1.) Egy magyar kft. Szerbiában vásárol árut, melyet Franciaországban értékesít és közvetlenül a vevőhöz szállítja, a vámeljárás Ausztriában történik, egy erre szakosodott cégen keresztül. Milyen áfavonzata van az ügyletnek, hogyan kell az áfabevallásban szerepeltetni? 2.) Egy magyar kft. Ukrajnában vásárol alkatrészt, melyet Csehországba szállít összeszerelés céljából. Ez úgy történik, hogy a cseh cég saját alkatrészeivel szereli össze a magyar kft. alkatrészeit, majd a végterméket értékesíti a magyar cégnek. Az ukrajnai beszerzés vámeljárása Csehországban történik. Milyen áfavonzata van az ügyletnek? 3.) Németországban beszerzett árut a magyar kft. Ukrajnában értékesít, és közvetlenül a vevőnek szállítják az árut. Áfa szempontjából hogy kell kezelni az ügyletet? Válaszukat előre is köszönöm.

Ukrajnába történő tehergépkocsi-értékesítés áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fuvarozással foglalkozó egyéni vállalkozó 2019. május hónapban értékesítene Ukrajnába 1 tonnás tehergépkocsit, melyet 2015. júliusban vásárolt, és az áfáját visszaigényelte. Hogyan kell a számlát kiállitani? Van-e áfafizetési kötelezettség, mi a teendő?

Orosz ellenszankciók ukránokkal szemben Cikk

Kormányrendeletet írt alá Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök, amelynek értelmében Oroszország csütörtöktől gazdasági ellenszankciókat léptet életbe 322 ukrán állampolgárral és 68 vállalattal szemben.

Ukrajnából áttelepült személy nyugdíjügyéről határozott a Kúria Cikk

Az Ukrajnából 2012-ben Magyarországra áttelepült, 2009. április 14-étől 2015. június 30-áig az ukrán társadalombiztosítási szerv által megállapított öregségi nyugdíjban részesült felperes a magyar társadalombiztosítási szervnél a 2015. július 3-án előterjesztett igénybejelentésben 2015. július 1. napjától öregségi nyugdíj megállapítását kérte – foglalta össze egy nemrégiben hozott határozatának előzményeit a Kúria.

Enyhítette Ukrajna a magyar sertéshús bevitelét gátló intézkedéseket Cikk

Csak az afrikai sertéspestis (ASP) betegséggel érintett Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből származó sertés eredetű termékek bevitelét tiltja ezentúl Ukrajna – közölte ma az Agrárminisztérium (AM).

Az ukrán kormány megtiltotta az állami vállalatoknak a nagy összegű prémiumokat Cikk

Megtiltotta az ukrán kormány szerdai ülésén hozott határozatában az állami vállalatoknak, hogy jutalomként nagy összegű bónuszokat fizessenek alkalmazottaiknak az ország jelenlegi gazdasági helyzetében.

Megszüntették a kötelező pénztárgép-használatot – Ukrajnában Cikk

Az ukrán kormány szerdai ülésén úgy döntött, hogy mostantól nem lesz kötelező a vállalkozóknak pénztárgépet használniuk elszámolásaikhoz, a számlákat regisztrálhatják mobiltelefonon, táblagépen vagy más elektronikus eszközön is.

Ukrajna is kitiltotta a magyarországi sertéshúst Cikk

Ukrajna is kitiltotta piacáról a Magyarországról származó sertéshúsokat és sertés eredetű termékeket a Heves megyében talált vaddisznótetemben kimutatott afrikai sertéspestisre (ASP) hivatkozva – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján csütörtökön.

Újra támad a sertéspestis az ukrán-magyar határ közelében Cikk

Afrikai sertéspestis vírusát mutatta ki az ukrán állategészségügyi hatóság a Beregszászi járásban egy kilőtt vaddisznóból, az állatot Rafajnaújfalu közelében a magyar határtól alig több mint 8 kilométerre ejtették el – közölte ma a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági hivatal (Nébih).

Hazautazás költségtérítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ukrajnai lakóhellyel rendelkező személyeket szeretnénk foglalkoztatni Magyarországon. Kérdésem az lenne, hogy a hazautazásra elszámolható-e nekik költségtérítés adómentesen, s ha igen milyen összeghatárig? A 39/2010 (II. 26) kormányrendelet alkalmazásában a lakóhely: Magyarország vagy az EGT állam. Köszönöm válaszát.

A magyar határnál pusztít az afrikai sertéspestis Cikk

Afrikai sertéspestis (ASP) megbetegedésben hullott el tíz állat az ukrán-magyar határ melletti Tiszaújlakon működő sertéstelepen augusztus 28-án.

Drágul a szesz Ukrajnában Cikk

A szeszes italok minimális kereskedelmi árának jelentős emeléséről hozott határozatot szerdán az ukrán kormány – hozta nyilvánosságra a gazdaságfejlesztési és kereskedelmi minisztérium sajtóosztálya.

Kilép oroszországi vegyesvállalatából a Siemens Cikk

A Siemens német gépgyártó bejelentette, hogy az uniós szankciókkal sújtott Krím félszigetre került gázturbinák miatt kilép oroszországi vegyesvállalatából, és jelentősen csökkenti tevékenységét Oroszországban.

Ukrán és szerb szakemberek az egészségügyben? Cikk

Bérfeszültséget okozhat az egészségügyben az Ukrajnából és Szerbiából remélt szakemberek foglalkoztatása – olvasható a Népszava szombati számában.

Hazautazás térítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Budapesten működő vállalkozás ukrán-magyar kettős állampolgárokat foglalkoztat, akik havonta egyszer hazautaznak Kárpátaljára. A hazautazásról a társaság nevére szóló számlát hoznak. Kérem, tájékoztassanak, hogy a munkáltató mekkora összeget köteles téríteni, mekkora a maximum összeg, illetve, ha nincs kötelező térítési összeg, akkor belső szabályzatban megállapíthat-e maximumot? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tagi kölcsön – nem kapcsolt vállalkozás

Nagy Norbert

adószakértő

Telefon-szolgáltatás

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs