21 találat a(z) OBA cimkére

MNB: háromszáz milliárdos betétbiztosítási, szanálási vagyon védi a bankrendszer biztonságát Cikk

A banki betéteseket védő Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) vagyona idén január végén bő 167 milliárd forint volt, a szanálással helyreállítható banki működés finanszírozásában segítő Szanálási Alapé pedig közel 128 milliárd forintot tett ki – jelentette be pénteki közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Visszakapják a bankok a Sberbank betéteseinek kártalanítására adott befizetéseiket Cikk

A Sberbank volt ügyfeleinek teljes körű betétbiztosítási kifizetése és a végelszámolói kárrendezés után immár a hazai bankok is száz százalékban visszakapják – a betétbiztosító OBA tavalyi helytállása érdekében teljesített – rendkívüli befizetéseiket. A betétesek biztonságát szavatoló OBA eközben megfelelő vagyonnal rendelkezik. A végelszámoló a nem biztosított betéti hányad 98 százalékát fizette már vissza eljárása nyomán, olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján.

Sberbank elszámolás Kérdés

A Sberbank-betétesek kártalanítását kötvénykibocsátásból és banki befizetésekből fedezi az OBA Cikk

Kötvénykibocsátással és a bankok egyszeri befizetéseiből fedezi a Sberbank-betétesek kártalanítását az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) pénteki tájékoztatása szerint, tette közzé az MTI.

Céltartalék képzése Sberbank csődje miatt Kérdés

Az MNB megbírságolta a K&H bankcsoportot Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) átfogó vizsgálata nyomán összesen 67,3 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a K&H bankcsoporttal szemben, a K&H Bank Zrt. esetében egyebek közt a hitelkockázatra, az értékvesztés-képzésre, a vállalatirányításra, az IT-biztonságra, a felügyeleti adatszolgáltatásra és az OBA betétnyilvántartásra vonatkozó hiányosságok miatt. A feltárt hibák nem befolyásolják az intézmények biztonságos működését, olvasható az MNB oldalán.

Speciális betétvédelmi szabályok vonatkoznak az MKB és Budapest Bank ügyfeleire az összeolvadás után Cikk

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) egy esetleges banki probléma – bankcsőd, végelszámolás – esetén 100 ezer euró összeghatárig kártalanítja az érintett pénzintézet betéteseit. A kártalanítás azonban ügyfelenként és pénzintézetenként értendő. A Bankmonitor szakértői annak jártak utána, hogyan érinti ez utóbbi kikötés a Budapest Bank és az MKB Bank ügyfeleit.

Bank végelszámolása Kérdés

Elkezdődött a Sberbank-betétesek kártalanítása a Takarékbankon keresztül Cikk

Elkezdődött a Sberbank Magyarország Zrt. betéteseinek kártalanítása a takarékbanki kifizetési csatornán is, az érintetteket a Takarékbank Zrt. fiókhálózata fogadja – közölte az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) pénteken az MTI-vel.

Megkezdődött a Sberbank károsultjainak kifizetése Cikk

Az Országos Betétbiztosítási Alap csütörtökön a Sberbanktól kapott adatok alapján megkezdte a kártalanítások kifizetését, így a betétesek számlájára hamarosan megérkeznek a jóváírások – közölte az OBA az MTI-vel.

100 ezer euróig automatikus a Sberbank ügyfeleinek kártalanítása Cikk

A Sberbank ügyfeleinek jelenleg nincs teendőjük, kártalanításuk a betétbiztosítási alapon keresztül 100 ezer euróig, körülbelül 38 millió forintig automatikus – mondta a Magyar Nemzeti Bank alelnöke pénteken az M1-en.

Végelszámolás alatt a magyar Sberbank és az osztrák anyavállalat Cikk

Végelszámolást indított a magyar Sberbank anyavállalatánál, az osztrák Sberbank Europe AG-nál az európai szanálási hatóság. A Sberbank Magyarország Zrt. súlyos likviditási és tőkehelyzete miatt az MNB is visszavonta a hazai hitelintézet tevékenységi engedélyét és elrendelte annak végelszámolását. Az Országos Betétbiztosítási Alap 10 napon belül 100 ezer euróig helytáll valamennyi jogosult ügyfél betéti követeléséért.

A orosz-ukrán háború hatása – fizetőképességi problémák a Sberbanknál Cikk

A Magyar Nemzeti Bank, (MNB) hétfőtől két bankszünnapot rendelt el a hitelintézet kérésére a magyar Sberbanknál. Ezen időszakban az ügyfelek bankkártyás tranzakciókat igen, ám számlaműveleteket nem tudnak indítani, számlájukra azonban érkezhet pénz. A jegybank áttekinti a hitelintézet állapotát annak nyomán, hogy az uniós szanálási hatóság bejelentette az európai Sberbank (valószínű) fizetésképtelenségi helyzetét. A helyzet semmilyen hatással sincs a magyarországi pénzügyi intézményrendszer egyéb tagjaira, amelyek stabilan, a megszokott rendben szolgálják ki ügyfeleiket, olvasható az MNB honlapján,

Milyen veszélyeket rejt, hogy a Revolut nem leánybank Magyarországon? Cikk

A Revolut Bank továbbra sem nyújtott be leánybanki engedélyezési kérelmet Magyarországon, noha az Magyar Nemzeti Bank (MNB) – a több százezer magyarországi ügyfél, esetleges betétes biztonsága és a hazai pénzügyi piac stabilitása érdekében – folyamatosan szorgalmazza azt. E helyzetben a magyar jegybank nem felügyelheti a Revolut Bank üzleti megbízhatóságát, a hazai ügyfelek pedig esetleges betétbiztosítási, fogyasztói vagy elszámolási jogvitájukat nem itthon, hanem Litvániában kell, hogy intézzék, olvasható az MNB honlapján.

2 milliárd forintot csalt ki befektetőktől és elsikkasztotta pénzüket Cikk

A Debreceni Járásbíróság 556 rendbeli csalás és sikkasztás bűntettében, valamint 552 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségében mondta ki szerdán bűnösnek azt az ebesi férfit, aki 559 sértettől csaknem 2 milliárd forintot csalt ki 2011 és 2013 között – tájékoztatta a Debreceni Törvényszék sajtószóvivője az MTI-t.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Pénzforgalmi elszámolás uniós számla

Nagy Norbert

adószakértő

Le nem vonható áfa könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Termékimportáfa

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink