35 találat a(z) NAV-ellenőrzés cimkére

NAV-ellenőrzés Kérdés

NAV-ellenőrzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szállítmányozással foglalkozó speditőr cég vagyunk. Autóink nincsenek, mindent fuvart alvállalkozó bevonásával teljesítünk. Egyik szlovák alvállalkozónk magyar adószámú és székhelyű céggel is rendelkezik, amely cégnek kiajánlotta a mi megbízásainkat. A NAV a magyar cégénél áfaellenőrzést tartott, és az ügyleteket magyar vonatkozásúvá minősítette, a magyar cég és a mi cégünk között, és áfabefizetési hiányt állapított meg nála. A magyar cég szeretné utólag áfásan leszámlázni nekünk a fuvarokat, mindamellett, hogy az összes szlovák számláját stornózza felénk. Többszáz számláról beszélünk. Kérdésünk: mi a helyes eljárásunk az alvállalkozóval szemben? Befogadhatjuk a több évre visszamenőleg szóló szlovák érvénytelenítő számlákat és a magyar áfás számlákat az alvállalkozótól? Majd az áfát levonásba helyezhetjük-e a következő áfabevallási periódusban? Az említett időszak cégünknél NAV által levizsgált időszak, különösebb megállapítás nélkül. Köszönettel.

Béren kívüli juttatásként adott utalványokat ellenőriz a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elmúlt időszak ellenőrzései és az egyéb eljárásai során azt tapasztalta, hogy a béren felüli juttatásként adott utalványokkal visszaéltek. Az utalványokat – sok esetben az átadást követő rövid időn belül – készpénzben visszaváltották, ezzel bérükön felül jövedelemre tettek szert. Az utalványt vásárló gazdálkodó szervezet ezen összegek után sem az adókat, sem a járulékokat nem vallotta be és nem fizette meg – írja honlapján a NAV.

Üzletben nyilvántartott készpénz pénztárgéphasználat esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy üzletben, ahol kötelező a pénztárgéphasználat, milyen módon kell a készpénzt nyilvántartani? Azokat az értékesítéseket, melyekről a vevő készpénzes számlát kér, tudomásom szerint a pénztárgépbe már nem kell beütni, de ezt az összeget ebben az esetben milyen módon kell nyilvántartani? Esetleg a pénztárgépbe mégis be kell ütni mint pénzbevételezés és így kell a kasszába belerakni? Ha a szállítókat fizetik ki készpénzzel, akkor pedig a pénztárgépbe be kell ütni egy pénzkivételt? Ha igen, ezeknek mi a módja? A pénztárgépes kasszában ennek megfelelően annak az összegnek kell szerepelnie, amit akár nyugta ellenében, akár számla ellenében a pénztáros megkapott, illetve amit készpénzes szállítókra kifizetett? Ha igen, ezt a NAV helyszíni ellenőrzés alkalmával ellenőrizheti, hogy a kasszában lévő pénz megegyezik a bevételezett és kiadott összegek egyenlegével? Abban az esetben, ha a szállítók készpénzes számlái már a könyvelőnél vannak, akkor a NAV milyen módon tudja ellenőrizni, hogy a kasszában nyilvántartott összeg stimmel a bizonylatok (kimenő-bejövő) összegeinek egyenlegével? A bankkártyás fizetéseket be kell ütni a pénztárgépbe, abban az esetben, ha a vevő erről számlát is kér? A bankkártyás fizetéseket be kell ütni a pénztárgépbe, ha a vevő nem kér róla számlát? Hisz ekkor a pénz nem jelenik meg a kasszában.

Rejtett butik a garázsban Cikk

A NAV munkatársai egy békéscsabai garázsban működő rejtett divatüzletet találtak – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Itt tart razziát a NAV a héten Cikk

A koszorú-, virág- és ajándékkereskedőket ellenőrzi a NAV október végén – írja az Adótraffipax.

Könyvviteli szolgáltatást végző cég helyszíni ellenőrzése Cikk

Helyszíni jogkövetési vizsgálat keretében köteles-e adatot szolgáltatni a könyvelőiroda vezetője a könyvelt cégek könyvelési nyilvántartásaiból a NAV-nak? – kérdezte az Adózóna olvasója. Kocsis Zoltán közgazdász, a Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda szakértője válaszolt.

NAV-ellenőrzés: EKÁER-szám nélküli baromfihúst találtak Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vas megyei munkatársai egy húst szállító teherautó ellenőrzésekor szabálytalanságok sorozatát találták – írja honlapján a NAV.

Pályázattal kapcsolatos elszámolás Kérdés

Egy cégnél NAV-ellenőrzés volt pályázattal kapcsolatban. A NAV-ellenőrzés megállapította, hogy a cég jogtalanul számolta el az értékcsökkenést és a kapcsolódó halasztott bevétel feloldását. Ezen összegek elhatárolásra kerültek. Időközben elhárult a jogtalan elszámolás oka. A cég már megkapta az engedélyeket is a pályázat rendben létéről. Kérdés az, hogy a jogtalanul elszámolt értékcsökkenést és a kapcsolódó halasztott bevételt, amit a cég korábban elhatárolt, a megkapott engedélyek alapján elszámolhatja-e?

NAV-bírság könyvelése Cikk

A NAV ellenőrzést tartott egy kft.-nél, és áfahiányt tárt fel, késedelmi pótlékot és bírságot állapított meg. Hogyan kell ezeket előírni, illetve kell-e adóalapot növelni ezen tételekkel? – kérdezte az Adózóna olvasója. Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

NAV-ellenőrzés Kérdés

Kérdésem az, hogy ha egy cégben 100%-os tulajdonosváltozás történik, valamint az ügyvezető személye is változik, akkor kötelezően le kell-e folytatni a NAV-nak egy vizsgálatot?

Felszámolás alatti NAV határozat Kérdés

NAV ellenőrzés folyik egy kft.-nél, közben elkezdődik a felszámolás. A NAV jegyzőkönyvre, határozatra ki jogosult a fellebbezésre?

Ellenőrzéssel lezárt időszak áfája Kérdés

Tisztelettel szeretném megkérdezni: ha egy NAV által ellenőrzéssel lezárt időszakra utólag érkezik részemre jóváíró számla, amiben fizetendő áfa van, mi a teendő, mivel önellenőrzésre már nincs lehetőségem. Válaszukat előre is nagyon köszönöm. Üdvözlettel: Kiss Györgyi

16 letartóztatás, 900 milliós adóhiány adóellenőri segédlettel Cikk

Fiktív számlákkal mintegy 900 millió forint adóhiányt okoztak egy cégháló tagjai, akiket kedden vettek őrizetbe − közölte a fővárosi főügyész szerdán az MTI-vel.

Ön dönt: nyereségminimum vagy NAV-ellenőrzés Cikk

Van-e elvárt nyereségminimum az év végén adózás szempontjából, ha az egyéni vállalkozás egész évben veszteséges? Olvasónk kérdésére Surányi Imréné, az Adózóna szakértője válaszol. Kiderül, mikor nem kell bevallást kiegészítő nyomtatványt kitöltenie az egyéni vállalkozónak, ugyanakkor az is, hogy mikor kell számolni az esetleges adóhatósági ellenőrzéssel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

SZÉP-kártya - kiva

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szociális gondozói díj

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Bértámogatás – családi kedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close