173 találat a(z) Lízing cimkére

Lízingeli a céges kocsit? Erre nagyon figyeljen! Cikk

A lízingszerződés aláírásakor a cégtulajdonosoknak legfőképpen az okoz fejtörést, hogy képesek lesznek-e a részleteket határidőben megfizetni. Pedig az ügylet jelentős adókockázattal is jár.

Amortizáció vagy bérleti díj ? Kérdés

Kft személygépkocsit vásárol 15 000 e Ft értékben nyiltvégű pénzügyi lízing konstrukcióban.Az első részletként kifizetett br. 5 000 e Ft-ot a tárgyévben bérleti díjként és előzetesen felszámított áfaként könyvelem el. A vételárból fennmaradó 10 000 e Ft-ot + a kamatokat lízingdíj címén fizeti a vállalkozás.A kérdésem, hogy a br..10 000 e Ft-ból a 7 874 e Ft-ot bérleti díj címén, a 3 évi törlesztésnek megfelelően számolom el, vagy aktiválás után 5 év alatt az évi 20%- os amortizációval.Köszönöm válaszát.

Cégautóadó és operatív lízing - mit jelent ez az áfában? Cikk

Ki fizeti a lízingnél a cégautóadót? Mi változott július 1-jétől?

Új Ptk.: meghatározzák a faktoring és lízing szerződés fogalmát Cikk

A jövő március közepén hatályba lépő új Polgári törvénykönyv (Ptk.) meghatározza a faktoring- és a lízing szerződés fogalmát is, és mindkettő bekerül a hitelbiztosítéki nyilvántartásba.

Lízingelt személyautó Kérdés

2012.11. hóban egy személyautót szereztünk be nyílt végű lízing keretében. A havonta érkező számlákban megjelenő áfát szeretnénk teljes mértékben visszaigényelni. A személyautó után cégautóadó fizetési kötelezettségünknek eleget teszünk. Mi a helyes megoldás ebben az esetben áfa-elszámolás miatt? Kötelező-e útnyilvántartást vezetni? Kötelező-e a cég belső szabályzatában rögzíteni, hogy az autó magán célra nem használható?

Autólízing Kérdés

Vállalkozó házi-gyermekorvos vagyok. Egy Renault Twingó gépkocsit lizingeltem. Kérdezném hogy számolható el a befizetett első díj és a havi részletek, igénybe vehetek -e valamilyen kisvállalkozói kedvezményt?

Regisztrációs adó és szlovák rendszám: milyen kiskapu van? Cikk

A szlovák rendszámmal kapcsolatos hercehurcát egyetlen húzással meg lehet úszni és a hatóságok sem tehetnek sok mindent. Rossz esetben azonban igen kemény szankciókra számíthat az érintett − aki eredetileg csak a regisztrációs adóján akart spórolni. Megoldást egy működő szlovákiai cég nyújthat.

Mit kell tudni 2009-ben a lízingügyletek adózásáról? Cikk

A 2009-es esztendő több változást is hozott a lízing-ügyleteket érintő adószabályozásokban. A lízingcégeket általánosan érintő kérdések – így például a felmerülő költségek áfa-kezelése, az ügyletek során alkalmazandó deviza-árfolyam, vagy külföldről nyújtott lízingügyletek - mellett érdemes odafigyelni a speciálisan az ingatlanok lízingbe adásával foglalkozó vállalkozásokat, illetve a cégautó adóját érintő idei változásokra is – figyelmeztet a Deloitte.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Környezetvédelmi termékdíj

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Belföldi fuvar euróban történő elszámolása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close