161 találat a(z) Lízing cimkére

Lízingelt személyautó Kérdés

Lízingeli eszközeit? Meggyűlhet a baja a könyveléssel Cikk

A lízingszerződések könyvviteli elszámolása még a gyakorlott könyvelőknek is okoz némi fejfájást. Az alábbiakban röviden összefoglaltuk a lízingbevevő számára fontos könyvviteli szabályokat!

Lízing 1x1 – amit muszáj tudni ezekről a szerződésekről Cikk

Bár a lízing már nem újdonság, mégis számos adózási és számviteli csapdát rejteget még a gyakorlott könyvelők számára is. A probléma forrása az, hogy lízing esetében a lízingbevevő cég „két úr szolgája”, azaz az ügyet másként kezeli a számviteli, és másként az áfatörvény.

Lízingeli a céges kocsit? Erre nagyon figyeljen! Cikk

A lízingszerződés aláírásakor a cégtulajdonosoknak legfőképpen az okoz fejtörést, hogy képesek lesznek-e a részleteket határidőben megfizetni. Pedig az ügylet jelentős adókockázattal is jár.

Amortizáció vagy bérleti díj ? Kérdés

Cégautóadó és operatív lízing - mit jelent ez az áfában? Cikk

Ki fizeti a lízingnél a cégautóadót? Mi változott július 1-jétől?

Új Ptk.: meghatározzák a faktoring és lízing szerződés fogalmát Cikk

A jövő március közepén hatályba lépő új Polgári törvénykönyv (Ptk.) meghatározza a faktoring- és a lízing szerződés fogalmát is, és mindkettő bekerül a hitelbiztosítéki nyilvántartásba.

Lízingelt személyautó Kérdés

Autólízing Kérdés

Regisztrációs adó és szlovák rendszám: milyen kiskapu van? Cikk

A szlovák rendszámmal kapcsolatos hercehurcát egyetlen húzással meg lehet úszni és a hatóságok sem tehetnek sok mindent. Rossz esetben azonban igen kemény szankciókra számíthat az érintett − aki eredetileg csak a regisztrációs adóján akart spórolni. Megoldást egy működő szlovákiai cég nyújthat.

Mit kell tudni 2009-ben a lízingügyletek adózásáról? Cikk

A 2009-es esztendő több változást is hozott a lízing-ügyleteket érintő adószabályozásokban. A lízingcégeket általánosan érintő kérdések – így például a felmerülő költségek áfa-kezelése, az ügyletek során alkalmazandó deviza-árfolyam, vagy külföldről nyújtott lízingügyletek - mellett érdemes odafigyelni a speciálisan az ingatlanok lízingbe adásával foglalkozó vállalkozásokat, illetve a cégautó adóját érintő idei változásokra is – figyelmeztet a Deloitte.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Belső szabályzat

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 február
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close