69 találat a(z) Lázár János cimkére

Lázár a vasútfejlesztési programról és Márki-Zayról Cikk

Tízéves, a pályafelújítására és új járművek beszerzésére is kiterjedő vasútfejlesztési programot terjeszt a kormány elé az Építési és Közlekedési Minisztérium – közölte Lázár János tárcavezető a Rádió7 Közös nevező című műsorában csütörtökön.

Lemondott Varga Judit, Varga Mihály, Lantos Csaba, Lázár János, Nagy István, Navracsics Tibor és Szijjártó Péter egyetemi kuratóriumi tisztségéről Cikk

A háromnapos, Sopron-Bánfalvára kihelyezett kormányülésről számolt be a mai kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvő.

Szigorodik a trafiktörvény, nehezebb lesz a dohányosok élete Cikk

A jövőben kevesebb dohánybolt lehet, az e-cigit és a patronokat is csak dohányboltok árulhatják majd. A koncesszió nélkül árusítók is fizetnek majd az ND Zrt.-nek – írja a napi.hu.

Lázár János miniszterelnöki biztos lesz Cikk

A nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztosnak nevezte ki Lázár Jánost augusztus 15-étől Orbán Viktor kormányfő a keddi Magyar Közlönyben publikált miniszterelnöki utasítás szerint.

A második negyedévben írnak jóvá 12 ezer forintot a gázszámlán Cikk

A gázzal fűtők és a távfűtéses háztartások számláján is jóváírnak 12 ezer forintot a második negyedévben – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 111. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

Új jogi megoldást keres a termőföld ügyében a kormány Cikk

A kormány elkötelezett abban, hogy a magyar termőföld magyar kézben maradjon – hangoztatta Lázár János csütörtökön Budapesten, az Európai Unió Bíróságának zsebszerződésekre vonatkozó döntésére reagálva.

Rendkívüli támogatást kap a csődhelyzetben lévő önkormányzat Cikk

72,7 millió forintos rendkívüli támogatást kap a csődhelyzetben lévő csanádpalotai önkormányzat – olvasható a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője közlése a kormányportálon.

Tekintélyes béremelés lesz az egészségügyben Cikk

Jelentős bérfejlesztést jelentett be novemberre az egészségügyben Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 102. kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen.

A gyerekkel együtt jön az állami pénz is Cikk

A kormánykabinetek tárgyaltak arról, hogy jelzáloghitellel rendelkező szülők a harmadik, illetve további gyermek esetén egymillió forint törlesztési támogatást kapnak – közölte a mai kormányinfón Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Nagyobb támogatás használt lakás vásárlásához? Lázár beszámolója a kormány döntéseiről Cikk

A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) őszi kormányzati értékelésekor szóba kell hozni azt is, hogyan lehet növelni a támogatást használt lakások vásárlása esetében – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

Felülvizsgálnák a csok-ot Cikk

Elkerülhetetlennek tartja a családi otthonteremtési kedvezmény, a csok rendszerének felülvizsgálatát Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint meg kell fontolni, miért nem az állam bonyolítja a támogatást a bankok helyett.

4,5-szeres is lehet az adó a víz- és a szennyvíz-vezetékekre Cikk

A közművezetékek sávos adóztatását javasolja 2018. január 1-jétől Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

Csökkenne az áfa, új elemet építenének a helyi adózásba Cikk

Adóváltoztatási tervekről is beszámolt a mai kormányinfón Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Építkezők figyelem! Jön az újabb könnyítés az engedélyezésben Cikk

Lazítana a magáncélú építkezések engedélyezési eljárásában „az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvénynek az egyszerű bejelentés 300 négyzetméternél nagyobb lakóingatlan nem kereskedelmi célú építésére történő kiterjesztésével összefüggő módosításáról” szóló törvényjavaslat, amelyet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter terjesztett be az Országgyűlésnek.

Milliárdokkal büntetne és jutalmazna a kormány Cikk

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 2016-os döntése alapján összesen 24,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kap költségvetési forrásból 35 hazai nagyvállalat, ennek eredményeként több mint 60 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg és 1147 új munkahely jön létre Magyarországon – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Iparűzésiadó-előleg módosítása önellenőrzéssel

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Őcsg tárgyi eszköz értékesítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink