71 találat a(z) Facebook cimkére

Orbitális büntetést kell fizetnie a Facebooknak Cikk

Ötmilliárd dollár (1462,5 milliárd forint) pénzbüntetést kell megfizetnie és felül kell vizsgálnia a felhasználók személyiségi jogaival kapcsolatos szabályozását a Facebook közösségi portálnak – közölte szerdán az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC).

Aggódnak a Facebook kriptopénze miatt a világ vezető nagyhatalmai Cikk

A Facebook által bevezetni tervezett kriptodeviza, a Libra globális pénzügyi rendszerre gyakorolt hatásával foglalkoznak majd a hét vezető iparosodott ország, a G7-ek pénzügyminiszterei és jegybanki vezetői szerdán kezdődő kétnapos találkozójukon Franciaországban.

A Facebook több mint hárommilliárd hamis felhasználói fiókot távolított el fél év alatt Cikk

Több mint hárommilliárd hamis felhasználói fiókot távolított el a Facebook 2018 szeptembere és 2019 márciusa közötti fél évben – közölte a közösségi oldalt üzemeltető kaliforniai székhelyű cég a közösségi előírások kikényszerítéséről szóló jelentésében.

Hatalmas büntetés vár a Facebookra Cikk

A Facebook szerdán bejelentette, hogy hárommilliárd dollárt különített el büntetésre, amelyet a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) szabhat ki rá magántitkok megsértése és adatok engedély nélküli kiszolgáltatása miatt.

A multik adóztatását sürgetik Franciaországban és az EU-ban Cikk

Közismert politikusok és tudósok egy francia újságban megjelent cikkben azt követelik, hogy a multinacionális vállalatok, például a Nike, a Total vagy a McDonald's, ott adózzanak, ahol a jövedelmük keletkezik. Álláspontjuk szerint Európának el kell fogadnia ezt az "egyszerű elvet".

Alanyi mentes vállalkozás és a Facebook-számla Kérdés

Áfalevonásra nem jogosult jelenleg áfaalany vállalkozás alanyi mentességet választ, és uniós adószámának törlését is kéri. Eddig is és a jövőre nézve is Facebook-számlákat, Microsoft (program használatiról) számlákat fogad be, amelyeken a fordított adózás szerepel, így eddig a magyar áfát be kellett fizetnie, de levonásba nem tudta helyezni. A jövőt tekintve véleményem szerint az áfatörvény különös szabályai (38-49. §) vonatkozna rá mint nem adóalanyra. Ennek megfelelően a teljesítés helye Magyarország lenne. Kérdés: Az új helyzetben az uniós adószámmal nem rendelkező alanyi áfamentes vállalkozásnak a magyar áfát meg kell-e fizetnie? Tisztelettel Boronkay László

Adatvédelem: aggódnak a netes felhasználók és a szakértők is Cikk

A hazai internetezők kétharmada aggódik a róla tárolt információk biztonsága miatt, az adatvédelmi tájékoztatókat mégis csak a megkérdezettek mintegy 20 százaléka olvassa el – hívták fel rá a figyelmet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hivatal (NAIH) elnökhelyettesei és az EY tanácsadói a cég Versenyjog és adatvédelem című konferenciáján. A szakértők egyetértettek abban, hogy a GDPR előrelépést jelent a tudatos fogyasztók megfelelő tájékoztatásában, de további lépésekre van szükség, hogy a személyes adatok kezeléséről rendelkezhessenek a felhasználók.

Hackertámadás: a Facebook 29 millió felhasználójának adataihoz fértek hozzá Cikk

Huszonkilenc millió felhasználó fiókjához fértek hozzá a Facebookot ért eddigi legsúlyosabb hackertámadásban – közölte a közösségi fórumot működtető kaliforniai vállalat pénteken.

Feltörték a Facebook-fiókokat, brutális bírságot kaphat a közösségi portál üzemeltetője Cikk

A Facebook akár 1,66 milliárd dolláros bírságot is kaphat az ír adatvédelmi hatóságtól, miután mintegy 50 millió felhasználói fiókot érintő biztonsági problémára derült fény.

Kuponos kiegyenlítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás folyamatosan hirdet a facebookon. Egy alkalommal kiszámlázzák neki az aktuális időszak hirdetési díját, melyet facebook kuponnal egyenlít ki. A facebook kuponért korábban nem fizetett semmit, így nincs a könyvekben nyilvántartva. Hogyan könyvelendő a hirdetési számla kiegyenlítése? Minek kell tekinteni a facebook kupont, árengedmény vagy egyéb bevétel (a hirdető nem is tudott róla, hogy ilyen kuponnal rendelkezik)? Mi lesz az import szolgáltatás adóalapja, a kiszámlázott szolgáltatás teljes összege? Köszönöm.

Banki adatokra áhítozik a Facebook Cikk

Nagybankokkal tárgyal a Facebook arról, hogy megkaphassa azok ügyfeleinek adatait és személyre szólóan hirdethessen. A bankok óvatosak – írja a piacesprofit.hu.

A legmagasabb bírsággal sújtják a Facebookot Cikk

A brit adatvédelmi hatóság (ICO) a kiszabható legmagasabb bírsággal, 500 ezer fonttal (182,5 millió forint) sújtja az adatvédelmi botrányba keveredett Facebook közösségi oldalt – közölte Elizabeth Denham brit információs kormánybiztos szerdára virradóra.

Adatvédelem a Facebookon: a rajongói oldalak kezelői is felelősek Cikk

A Facebook rajongói oldalainak adminisztrátorai a Facebookkal együtt felelősek az oldalt látogató személyek adatainak kezeléséért. Vitás esetekben az ország adatvédelmi hatósága felléphet a rajongói oldal kezelője és a Facebook helyi leányvállalata ellen is – ismerteti az Európai Bíróság (EB) döntését közleményében a KPMG.

Kínai cégek férhettek hozzá Facebook-felhasználók adataihoz Cikk

A Facebook közösségi oldal kedden elismerte, hogy több kínai technológiai vállalatnak biztosított hozzáférést felhasználói adataihoz.

2,7 millió európai felhasználót érinthetett az adatgyűjtés Cikk

Akár 2,7 millió európai Facebook-felhasználó személyes adatait is megoszthatták szabálytalanul a Cambridge Analytica nevű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó céggel – tudatta pénteken az Európai Bizottság.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás jövedelem vagy szja-s?

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás és megbízási jogviszony

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs