71 találat a(z) Facebook cimkére

Zsebre megy – hajsza az adóbevételekért Cikk

Politikai nézeteltérések és gazdasági érdekellentétek akadályozzák a közös fellépést az EU-ban az adóügyi kiskapukon át eurómilliárdokat kimenekítő multinacionális cégek ellen. Mivel az utóbbiak főleg amerikaiak, Washington és Brüsszel is civakodik a behajtható pénzen – írja a HVG hetilap.

Megsarcolnák a Google-t és a Facebook-ot is. Milliárdok kerülik ki a magyar adót Cikk

A kormányhatározat szerint a gazdasági miniszternek 2016. június 30-ig kell jelentést készítenie a kormánynak „a sikeres nemzetközi gyakorlatokat is figyelembe véve a globális internetes vállalkozások adóelkerülésével szembeni fellépés lehetőségeiről”.

Facebook, Twitter, magánlevelezés munkaidőben: mit lehet, és mit nem? Cikk

Megtiltható-e, hogy a munkavállaló munkaidőben magáncélú levelezéseket folytasson? Kifogásolható-e, ha a dolgozó munkaidőben lájkolja barátai fotóit, de egyébként a munkaköri feladatait határidőben és megfelelően ellátja? Mit tehet a munkáltató, ha az igazoltan beteg dolgozó keresőképtelensége alatt a családi nyaralásról tölti fel a fényképeket?

Facebook számla értéke utáni áfa kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Havonta kb.15 000-20 000 forint közötti számla érkezik cégünkhöz, hogy a Facebookon mennyien látogattak el az oldalunkra. A 1465A nyomtatványon a 18. sorban az összeget bevallottuk, valamint a 14A60 összesítő nyilatkozaton 04-es lapján szerepeltettük. Kérdésem, hogy ez így helyes-e, illetve hogy az előzetesen felszámított áfa oldalán is szerepeltethetjük-e ugyanezt az összeget? Köszönöm! Üdvözlettel, Turcsányi Katalin

Külföldön hirdetés Facebookon keresztül és a reklámadó Kérdés

Tisztelt Szakértők! Az Adózónán több kérdést és arra megadott választ olvastam, mely szerint nem látok fix álláspontot már az ügyben sem, hogy a Facebook, mint nem Magyarországon letelepedett vállalkozás – mint a hirdetés közzétevője – reklámadóalany vagy sem. Így nem tudom, hogy szükséges-e tőle nyilatkozatot kérni. Amennyiben szükséges, úgy nyílvánvaló, hogy ez nem lehetséges, ezért aki a Facebooktól valójában megrendeli a hirdetést, ő válhat olyan megrendelővé, aki a reklámadó alapján adóalany. A valódi kérdés egy összetett helyzeten alapul. Tegyük fel, hogy a fenti kérdésre a válasz alapján a Facebook-adóalany, aki nem ad nyilatkozatot, akkor a hirdetést megrendelő magyar vállalkozás egy külföldi cég megbízásából, külföldi és magyarországi régiókban is történő hirdetésekor a teljes költéskeret, vagy csak a magyarországi régióra vonatkozó költéskeret reklámadó köteles, és ez vagy a teljes költéskeret társaságiadóalap-növelő tétel? Fontos tudni, hogy a Facebooktól kapott számlák alapján az sem bizonyítható, hogy többnyire magyar nyelven írt, vagy többnyire Magyaroszágon megjelenő lapokon (ha egyáltalán a facebook.com teljes egészét, vagy részeit lehet vizsgálni) jelennek-e meg a hirdetések. Ha csak a magyarországi régióban futtatott hirdetések reklámadó- és/vagy társaságiadó-kötelesek, de a külföldön megjelenők nem, akkor szükséges-e jelezni az adóhatóság felé, hogy az egy számlán feltüntetett egy összegű költéskeret mely részeit költötték el Magyarországon?

Társasági adóalap növelő-e a Facebook-hirdetés? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Internetes kereskedelemmel foglalkozó társaság eladásait főként Facebook-hirdetéseken keresztül éri el, költségeinek nagy részét is ez teszi ki. A havi 2,5 milliót éppen, hogy nem éri el, így nem kell reklámadót bevallania és fizetnie. Kérdésem az lenne, hogy ezzel a költséggel meg kell-e emelni majd a társasági adó alapját? A társasági adó (tao) törvény 3. számú melléklete „A” részének 16. pontja értelmében – a 8. § (1) bekezdés d) pontja alkalmazásában – nem a vállalkozási tevékenység érdekében felmerült költségnek, ráfordításnak minősül a reklámadó törvény szerinti reklám közzétételével összefüggésben elszámolt költség (így különösen a reklám közzétevőjének vagy a reklám közzétételében közreműködőnek járó ellenérték), de legalább a reklám közzétételének szokásos piaci értéke, ha az adóalany nem rendelkezik a reklámadó alanyának olyan nyilatkozatával, miszerint a reklám közzétételével összefüggésben felmerült reklámadó kötelezettségét teljesíti vagy reklámadó-kötelezettség teljesítésre nem kötelezett. Szeretném kikérni tanácsát ezzel kapcsolatban. Vajon a törvény a külföldi internetes szolgáltatókat adóalanynak tekinti? Egy adótanácsadó ismerősöm szerint be kell szerezni a Facebooktól a nyilatkozatot, azonban én elképzelhetetlennek tartom, hogy nyilatkozatot adjon, és szerintem, külföldi cég lévén, nem is alanya a reklámadónak. Hogy kell kezelnünk ezeket a hirdetéseket majd a tao-bevallásban? Kissé tanácstalanok vagyunk a kérdésben. Válaszát előre is köszönöm!

Reklámadó Facebook Kérdés

A reklámadó-törvénnyel kapcsolatban szeretném kérdezni: a Facebook-reklám költsége a vállalkozás érdekében felmerült költség lehet-e? Ha a havi költség meghaladja a 2,5 millió forintot, megfizetjük a 20 % reklámadót, de a törvény szövegéből úgy tűnik, hogy nyilatkozat hiányában a 20 % reklámadó megfizetése mellett is társaságiadóalap-növelő tétel lesz az ilyen, jellemzően külföldi szállítónak fizetett reklámköltség. Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel: Köntös Antónia Badacsonyörs

Reklámadó bevallás nullásan Kérdés

Tisztelt Cím! Köszönöm az előzőekben kapott választ.(Reklámadó Facebook-hirdetés után). Pontosításra volna szükségem, tekintettel az alábbiakra: amennyiben a közzétevő személy, szervezet a nyilatkozattételi kötelezettségének nem tesz eleget (pléldául Facebook) , akkor a reklám közzétételének megrendelője (adóalany) havonta, a reklám közzétételéről szóló számla, számviteli bizonylat kézhezvételét követő hónap 20. napjáig köteles az általa megrendelt reklám-közzététel utáni adót összesítve bevallani és megfizetni. Ezen esetben a reklám közzétételének megrendelőjének (adóalanynak) nem kell alkalmazni az adókötelezettség teljesítése során a Ratv. 7. § (1)-(8) bekezdéseiben és a 9. §-ban foglaltakat. Márpedig éppen a 7. § egyik pontja ad felmentést a nullás bevallás alól.... Nem világos a jogalkotó szándéka, de úgy tűnik, ha nem kapunk nyilatkozatot, pont akkor kell havonta a nullás bevallást benyújtani. Válaszukat előre is nagyon köszönöm. Tisztelettel: Czotter Kati

Reklámadó Facebook-hirdetés után Kérdés

Tisztelt Cím! Élelmiszer-kereskedelmi cég vagyunk, havi 5-6 alkalommal a Facebook oldalon hirdetésünk jelenik meg, körülbelül 5-15 ezer forint értékben összesen. Minden alkalomról számlát kapunk email-ben, az áfabevallásban az EU-s szolgáltatásoknál külön jelentem. Keletkezik emiatt cégünknek reklámadó-fizetési és -bevallási kötelezettsége? Válaszukat előre is nagyon köszönöm. Tisztelettel: Czotter Kati

Reklámadó módosítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Olvastam a reklámadó törvényt a Magyar Közlönyben. Láttam a parlamenti közvetítést a módosítás megszavazásáról, cikkek is megjelentek róla, de sehogyan sem találom a módosított törvény szövegét. Van egy ügyfelünk, aki havi 2,5 millió forintnál többet költ Facebook és Google reklámra, de egyáltalán nem vagyunk benne biztosak, hogy ez a törvénymódosítás hogyan fogja őket érinteni, hogyan kell az adót bevallani, megfizetni, egyáltalán mi lesz az adó alapja? A 2,5 millió feletti reklámköltségre vonatkozik az adó, vagy ha valaki ezt meghaladja, akkor a teljes összegre? Mikor lép hatályba, és visszamenőlegesen is kell-e fizetni az évre? Tudnának nekem segítséget nyújtani, hogy a nem médiavállalkozásokat pontosan hogyan is fogja érinteni ez az adó? Válaszukat előre is köszönöm!

Tavaly nem fizetett adót a Facebook Cikk

A Facebook tavaly nem fizetett társasági adót, sőt 429 millió dollár adó-visszatérítés is jár neki - írja a Citizens for Tax Justice szervezet jelentése.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás jövedelem vagy szja-s?

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás és megbízási jogviszony

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs