10 találat a(z) Fővárosi Önkormányzat cimkére

Szolidaritási hozzájárulás: a Fővárosi Törvényszék visszautasította a fővárosi önkormányzat keresetét Cikk

A Fővárosi Törvényszék visszautasította a fővárosi önkormányzat a szolidaritási hozzájárulás rá kiszabott idei mértéke miatt benyújtott keresetét.

Perel a fővárosi önkormányzat a szolidaritási hozzájárulás mértéke miatt Cikk

A fővárosi önkormányzat ma benyújtja a szolidaritási hozzájárulás rá kiszabott idei mértéke miatti keresetét a Fővárosi Törvényszékhez – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester mai sajtótájékoztatóján.

Fővárosi Közgyűlés: nem a szakrendelők átadására, kitiltás a szabálytalankodó taxisoknak Cikk

A fővárosi önkormányzat egyhangúan úgy döntött szerdai ülésén, hogy nem támogatja a főváros két járóbeteg-szakellátásának állami kézbe adását. A képviselők döntöttek arról is, hogy fél évre kitilthatók lesznek a budai Várból a közlekedési szabályszegést elkövető taxisok.

Elkezdődött a kilakoltatási moratórium a fővárosi önkormányzati bérlakások bérlőinél Cikk

Előrehozták az eredetileg november 15-ével kezdődő téli kilakoltatási moratórium kezdetét a fővárosi önkormányzati bérlakások bérlőinél, a folyamatban lévő kilakoltatásokat pedig felfüggesztik – döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

Nincs maszkja, vagy szabálytalanul viseli a BKK-járatokon? 8000 forintra büntethető Cikk

Mostantól pénzbüntetéssel szankcionálható, ha valaki nem visel maszkot, vagy ha azt szabálytalanul hordja – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel.

A Baross utca is hamarosan új kerékpársávokat kap Cikk

Új kerékpársávok, illetve buszok és biciklik által közösen használható forgalmi sávok kialakítása kezdődik el hétfőn a VIII. kerületi Baross utcában – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Megvan a főváros 2020-as összevont költségvetése Cikk

Elfogadta a fővárosi önkormányzat 2020-as összevont költségvetését a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

Csak a munkaköri leírás hibádzott Cikk

Az Állami Számvevőszék befejezte a fővárosi forrásmegosztás 2015. évi felülvizsgálatát. Az ellenőrzés célja a Fővárosi Önkormányzatot és a kerületi önkormányzatokat osztottan megillető bevételek 2015. évi forrásmegosztási rendeletben előírt megosztásának ellenőrzése, valamint a helyi adózással kapcsolatos kiadások megállapítása, elszámolása szabályszerűségének ellenőrzése volt.

Fővárosi iparűzési adómentesség Kérdés

Tisztelt Szakértő! A Fővárosi Önkormányzat által megállapított adómentesség, amely 1 000 000 forintos adóalap alatt mentesít az iparűzési adó megfizetése alól, arányosítva értendő? A tevékenységüket év közben kezdőkre gondolok. A rendelet erre nem tér ki, feltételezem, hogy nincs ilyen megkötés. Jól gondolom? Köszönöm szíves válaszukat!

Törvénysértő a fővárosi parkolási rendelet Cikk

A Kúria bírói kezdeményezésre indult eljárásában vizsgálta – és törvénysértőnek minősítette – a Fővárosi Közgyűlés hatályos parkolási rendeletének 48. § (3) bekezdését.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Őstermelő kiegészítő tevékenysége

Lepsényi Mária

adószakértő

Magyar Kultúráért Alapítvány támogatása

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 november
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3