167 találat a(z) Európai Unió cimkére

Az Európai Unió és a G7-csoport megállapodott az orosz kőolaj hordónkénti 60 dolláros árplafonjáról Cikk

Az Európai Unió és a G7-csoport megállapodott az orosz kőolaj hordónkénti 60 dolláros árplafonjáról, miután az EU-tagországok a tagállami kormányokat tömörítő Tanácsban jóváhagyták az intézkedés unión belüli végrehajtását – közölte az Európai Bizottság szombaton.

Döntött az Európai Parlament: több nőt kell ültetni a nagyvállalatok vezetői székeibe Cikk

Irányelvjavaslatot fogadott el mai strasbourgi plenáris ülésén az Európai Parlament (EP), amely szerint 2026 júliusára a tőzsdén jegyzett uniós nagyvállalatoknak több női vezetője kell, hogy legyen, a kvótát nem teljesítő vállalatok szankciókra számíthatnak.

Központi információs közadat-nyilvántartás épül – törvénymódosításról vitázott a parlament Cikk

Általános vita keretében tárgyalta mai ülésén az Országgyűlés érdekében az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényt módosító javaslatot, amelyben foglaltak – az előterjesztő szerint – az Európai Bizottsággal való megegyezést szolgálják.

Pályázat 18 éveseknek ingyenes uniós vasúti bérletekre Cikk

Megnyílt az ingyenes vasútibérlet-program legújabb pályázati fordulója, amelyben 35 ezer ingyenes bérletre pályázhatnak az idén 18 éves európai fiatalok – tájékoztatott ma az Európai Bizottság.

Kibővítette az Európai Unió elleni szankciókat Oroszország Cikk

Oroszország az uniós büntetőintézkedésekre válaszul kibővítette az Európai Unió elleni szankcióit. Az új szankciós listán szerepel az uniós országok felső katonai vezetése, valamint mások, akik érintettek az ukrajnai fegyverszállításokban – áll az orosz külügyminisztérium szerdán közzétett közleményében.

Kormányinfó: nyugdíjprémium, gázellátás, aszálykárenyhítés, uniós ügyek, Vodafone-biznisz Cikk

Az energiaellátás Magyarországon mind a gáz, mind az áram tekintetében biztosított – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón. Közölte: a tavalyihoz hasonló, azzal megegyező nyugdíjprémium kifizetésére számíthatnak idén is a nyugdíjasok, a felső határ 80 ezer forint. Arra a kérdésre, hogy miért nem emelkedik tíz éve a családi pótlék, a miniszter úgy reagált, kár kiemelni a családtámogatási rendszer egyetlen elemét.

Veszélyben vannak az európai értékek Magyarországon az Európai Parlament jogi bizottsága szerint Cikk

Fennáll a veszélye, hogy Magyarország súlyosan és rendszerszerűen megsérti az Európai Unió alapját képező európai értékeket – állapította meg a jogállamiság magyarországi helyzetéről ma elfogadott jelentéstervezetében az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE).

Az Európai Unióban vásárolt gépkocsi kivitele Magyarországról Ukrajnába Cikk

Az Európai Unió területén vásárolt gépkocsit a természetes személyek a magyar–ukrán határszakaszon – végleges rendeltetéssel – kereskedelmi forgalomban csak írásbeli elektronikus kiviteli árunyilatkozat, illetve az árunyilatkozat feldolgozása után kiállított kiviteli kísérőokmány benyújtásával vihetik ki Ukrajnába – írja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Az EU és India közös kereskedelmi és technológiai tanács létrehozásáról állapodott meg Cikk

Közös kereskedelmi és technológiai tanács létrehozásáról állapodott meg hétfőn Újdelhiben az Európai Unió és India.

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Mélyrepülésben a forint Cikk

Reggel 369,16 forinton nyitott az euró árfolyama, majd pillanatok alatt 377 forint közelébe erősödött, miután Ursula von der Leyen bejelentette: az általa vezetett Európai Bizottság eljárást indít Magyarország ellen a jogállamisági mechanizmus keretében – írja a hvg.hu. 17 órára 375 forintra korrigált vissza az árfolyam.

Megindul a jogállamisági eljárás Magyarország ellen Cikk

Az Európai Parlament plenáris ülésén Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője közölte: élesítik a jogállamisági mechanizmust, mert Magyarországon veszélyben érzik az uniós források felhasználását – adta hírül a hvg.hu.

Az EU 150 millió euró támogatást nyújt Moldova gazdasági stabilizálásához és reformprogramjához Cikk

Az Európai Unió a 150 millió euró (mintegy 55,5 milliárd forint) összegű makroszintű pénzügyi támogatást nyújt Moldova gazdasági stabilizálásához és reformprogramjának előmozdítására – közölte az uniós tanács hétfőn.

Jöhet az egységes uniós magánnyugdíj-megtakarítási csomag Cikk

Érvénybe lépett ma a páneurópai magánnyugdíj-termékről szóló egységes, európai uniós magánnyugdíj-szabályokra vonatkozó rendelet (PEPP); az új szabályok segítségével könnyebbé válik majd a nyugdíjas évekre való takarékoskodás – közölte az Európai Bizottság.

Vámok az Indonéziából és Indiából származó acéltermékre – így védi a kínai acéltámogatásokkal szemben a piacot az EU Cikk

A kínai nyersanyagexportra vonatkozó korlátozások ellen, valamint a határokon átnyúló kínai acéltámogatások elleni küzdelem jegyében az Európai Unió kiegyenlítő védővámokat vezetett be az Indonéziából és Indiából származó, hidegen hengerelt rozsdamentes acélból készült termékek uniós behozatalára.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Láncügylet áfavonzata

Bunna Erika

adótanácsadó

Tisztelt Szerkesztőség!

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs