160 találat a(z) Európai Unió cimkére

Az Európai Unióban vásárolt gépkocsi kivitele Magyarországról Ukrajnába Cikk

Az Európai Unió területén vásárolt gépkocsit a természetes személyek a magyar–ukrán határszakaszon – végleges rendeltetéssel – kereskedelmi forgalomban csak írásbeli elektronikus kiviteli árunyilatkozat, illetve az árunyilatkozat feldolgozása után kiállított kiviteli kísérőokmány benyújtásával vihetik ki Ukrajnába – írja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Az EU és India közös kereskedelmi és technológiai tanács létrehozásáról állapodott meg Cikk

Közös kereskedelmi és technológiai tanács létrehozásáról állapodott meg hétfőn Újdelhiben az Európai Unió és India.

Adatszolgáltatási határidő Esemény

Mélyrepülésben a forint Cikk

Reggel 369,16 forinton nyitott az euró árfolyama, majd pillanatok alatt 377 forint közelébe erősödött, miután Ursula von der Leyen bejelentette: az általa vezetett Európai Bizottság eljárást indít Magyarország ellen a jogállamisági mechanizmus keretében – írja a hvg.hu. 17 órára 375 forintra korrigált vissza az árfolyam.

Megindul a jogállamisági eljárás Magyarország ellen Cikk

Az Európai Parlament plenáris ülésén Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője közölte: élesítik a jogállamisági mechanizmust, mert Magyarországon veszélyben érzik az uniós források felhasználását – adta hírül a hvg.hu.

Az EU 150 millió euró támogatást nyújt Moldova gazdasági stabilizálásához és reformprogramjához Cikk

Az Európai Unió a 150 millió euró (mintegy 55,5 milliárd forint) összegű makroszintű pénzügyi támogatást nyújt Moldova gazdasági stabilizálásához és reformprogramjának előmozdítására – közölte az uniós tanács hétfőn.

Jöhet az egységes uniós magánnyugdíj-megtakarítási csomag Cikk

Érvénybe lépett ma a páneurópai magánnyugdíj-termékről szóló egységes, európai uniós magánnyugdíj-szabályokra vonatkozó rendelet (PEPP); az új szabályok segítségével könnyebbé válik majd a nyugdíjas évekre való takarékoskodás – közölte az Európai Bizottság.

Vámok az Indonéziából és Indiából származó acéltermékre – így védi a kínai acéltámogatásokkal szemben a piacot az EU Cikk

A kínai nyersanyagexportra vonatkozó korlátozások ellen, valamint a határokon átnyúló kínai acéltámogatások elleni küzdelem jegyében az Európai Unió kiegyenlítő védővámokat vezetett be az Indonéziából és Indiából származó, hidegen hengerelt rozsdamentes acélból készült termékek uniós behozatalára.

Szijjártó Péter: az új uniós szankciók nem érintik az energiaszállításokat Cikk

Az újabb európai uniós szankciós intézkedések semmilyen módon nem érintik az energiaszállításokat, Magyarország energiaellátása továbbra is biztonságban van – mondta közösségi oldalán kedden közzétett videójában a külgazdasági és külügyminiszter.

Elfogadták az Oroszország elleni szankciócsomagot Cikk

Az uniós tagállamok külügyminiszterei politikai támogatásukat adták az Oroszország elleni legújabb szankciócsomaghoz, amelynek intézkedései hétfőn lépnek életbe – jelentette be vasárnap esti sajtótájékoztatóján Josep Borrell, az Európai Unió kül-és biztonságpolitikáért felelős főképviselője.

A nyugati országok kizárnak orosz bankokat a SWIFT-rendszerből Cikk

Több nyugati ország és az Európai Unió kötelezettséget vállalt arra, hogy egyes orosz bankokat kizárnak a SWIFT nemzetközi bankközi kommunikációs és tranzakciós hálózatból – jelentette be szombat éjjel az intézkedés egyik kezdeményezőjeként a brit kormány.

Új uniós pályázati portált hozott létre a fejlesztési és innovációs hivatal Cikk

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) új pályázati portált hozott létre a magyar részvétel elősegítésére a 95,5 milliárd euró keretösszegű Horizont Európa programban – közölte az NKFIH.

GDPR, adatvédelem: új szabályok az Egyesült Királyság és az EU között Cikk

Az Egyesült Királyság Európai Unióból történő kilépésével európai szempontból harmadik országgá vált. Ennek következtében az Egyesült Királyságba irányuló adattovábbítások vonatkozásában a 2016/679. számú Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) pótlólagos, adattovábbítási feltételei alkalmazandók. Ezzel azonos a helyzet, ha az Egyesült Királyságban bejegyzett vállalkozás kíván az Európai Unió vagy más harmadik ország irányába személyes adatokat továbbítani. Cikkünkben ezen adatmozgások szabályozását mutatjuk be röviden.

Lesújtana a pénzt lenyúló oligarchákra az Európai Parlament Cikk

A saját zsebre dolgozó és az érdekeit mindenek fölé helyező politikai és gazdasági elit megjelenése soha nem látott méreteket öltött az Európai Unióban – írja a Népszava egy jelentéstervezet alapján, amely a többi között adatelemzéssel és feketelistával küzdene az oligarchák ellen.

Európai minimálbér: a számítási módszer lesz egységes, nem az összeg Cikk

Egyre nagyobb az esély a közös európai minimálbér bevezetésére – mondta Andor László, korábbi uniós biztos a Jelen podcastjában.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Előtársaság ügyvezető

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Egyéni vállalkozó kkv-besorolása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs