432 találat a(z) Európai Bizottság cimkére

Az EU egyszerűsítené az adatvédelmi szabályokat a határon átnyúló ügyek esetében Cikk

Az Európai Bizottság új jogszabályt javasolt kedden az adatvédelmi hatóságok közötti együttműködés egyszerűsítésére az általános adatvédelmi rendelet határokon átnyúló ügyekben történő érvényesítése során.

EB-javaslat a készpénzhasználat támogatására és digitális euró keretrendszerének kidolgozására Cikk

Az Európai Bizottság szerdán javaslatot terjesztett elő a készpénzhasználat hosszú távú biztosítására, valamint az euró új digitális formájának kidolgozására.

1,5 milliárd eurós támogatás Ukrajnának az EU-tól Cikk

Az Európai Bizottság csütörtökön 1,5 milliárd euró támogatást folyósított Ukrajna számára, a 18 milliárd eurós makroszintű pénzügyi segélycsomag (MFA+) további részleteként – közölte a brüsszeli testület.

EU: jelölni kell a mesterséges intelligencia által létrehozott tartalmakat Cikk

Az álhírek elleni küzdelem részeként meg kell jelölni a mesterséges intelligencia (MI) által létrehozott, dezinformáció terjesztésére alkalmas tartalmakat – jelentette ki Vera Jourová, az Európai Bizottság átláthatóságért és értékekért felelős tagja hétfőn.

Három vármegyében nő az uniós regionális beruházási támogatás maximuma Cikk

Három vármegyében, Baranyában, Borsod-Abaúj-Zemplénben és Hevesben 60 százalékra emelkedik a korábbi 50 százalékról százalékról a regionális beruházási támogatás maximuma. Kisvállalkozások további 20 százalék, középvállalkozások pedig 10 százalék többletben részesülhetnek – számol be az uniós döntésről hírlevelében az Andersen Magyarország.

Lakossági befektetők védelme és tőkepiaci részvételük erősítése: új szabályokat javasol az EU Cikk

Az Európai Bizottság új szabályokat javasol a lakossági befektetők védelmére és tőkepiaci részvételük erősítésére, az új jogszabályok célja, hogy az EU-t befektetési szempontból biztonságosabbá tegye és ösztönözze az uniós tőkepiacokon való részvételt – közölte a brüsszeli testület szerdán.

Felvásárolhatja a Mol az OMV Sloveniját Cikk

Az Európai Bizottság véglegesen jóváhagyta, hogy a Mol felvásárolja az OMV Sloveniját, ezzel a Mol-csoport jó úton halad afelé, hogy Szlovéniában a szegmens második legnagyobb piaci szereplőjévé váljon – közölte a Mol csütörtökön az MTI-vel.

Javaslatcsomag a héa-szabályok módosításáról, 2. rész. Számlázás Cikk

Az Európai Bizottság 2022. év végén terjesztette elő a HÉA Irányelv módosítására irányuló javaslat-csomagját. A cikksorozat első cikkében a javaslat előterjesztésének okait vizsgáltuk meg, és elemeztük azokat a területeket, amelyeket a módosítás érinteni fog. Jelen cikkben a számlázáshoz kapcsolódó szabályokat ismertetjük.

Javaslatcsomag a héa-szabályok módosításáról – ezek a részletek Cikk

Az Európai Bizottság 2022 végén terjesztette elő a HÉA Irányelv (és két tanácsi rendelet) módosítására irányuló javaslatcsomagját. Cikksorozatunkban részletesen elemezzük a javaslatot. Jelen írásban rámutatunk annak okaira, hogy a Bizottság miért tartja szükségesnek az irányelv módosítását, és megnézzük, hogy melyek azok a főbb területek, amelyeket a módosítás érint.

Európai Bizottsági javaslat a meghibásodott termékek javítására csere helyett Cikk

Az Európai Bizottság javaslatot dolgozott ki annak ösztönzésére, hogy a gyártók és szolgáltatók inkább javítsák, mint cseréljék a meghibásodott termékeket, ami anyagi megtakarítást és a képződő hulladék csökkentését is szolgálja – tájékoztatott a brüsszeli testület szerdán.

Megtiltotta a TikTok alkalmazás használatát munkatársai számára az Európai Bizottság Cikk

Az Európai Bizottság az intézmény informatikai biztonságának javítása érdekében megtiltja munkatársai számára a kínai ByteDance tulajdonában álló TikTok alkalmazás használatát a vállalati eszközökön és a mobileszköz-szolgáltatásába bevont személyes eszközökön egyaránt – tájékoztatott a brüsszeli testület csütörtökön.

Az Európai Bizottság bejelentette az Oroszország elleni tizedik szankciócsomagra vonatkozó javaslatát Cikk

Strasbourgban az Európai Bizottság elnöke, Ursula Von der Leyen, valamint Josep Borrell, az unió kül- és biztonságpolitikai képviselője hivatalosan bejelentette a testület új javaslatát az Oroszország elleni, immár tizedik szankciócsomagra vonatkozóan.

Európai Bizottság: Elkerüli az EU a recessziót, Magyarországon lesz a legmagasabb az infláció Cikk

Az Európai Bizottság közzétette téli gazdasági előrejelzését. A legutóbbi, őszi prognózishoz képest kedvezőbbek az európai adatok – írja a hvg.hu.

Álhírek, manipuláció, félretájékoztatás: mit tesznek ellenük a techcégek? Cikk

Az Elon Musk által nemrég felvásárolt Twitter az elmúlt 6 hónapban kevesebbet tett az álhírek terjedésének megállítása érdekében, mint versenytársai, az Alphabet, a Meta, a Microsoft vagy a TikTok – állapította meg csütörtökön az Európai Bizottság.

A mézjelölési szabályok szigorítását sürgetik EU-s tagállamok Cikk

Magyarországgal együtt összesen húsz tagállam kérte az Európai Bizottságot a mézkeverékek származásjelölésére vonatkozó előírások szigorítására. Hiába beszélünk ugyanis a beporzók védelméről, és írunk elő szabályokat ennek érdekében a mezőgazdasági termelés számára, ha az EU nem védi meg saját méztermékeit és méhészeit – közölte a magyar delegációt vezető Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára Brüsszelben.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfabevallás M lap

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink