121 találat a(z) Erzsébet-utalvány cimkére

Erzsébet utalvány visszamenőleges juttatása Kérdés

Ha 2012. december hónapban egy alkalommal 2012. januártól visszamenőleg juttatja a munkáltató a teljes évi Erzsébet utalványt (havi 5 ezer forinttot), hogyan kell elszámolni, bevallani hogy az 5 ezer forintot meghaladó összegű utalvány után is a 10 százalék eho-t és ne a 27 százalék ehot kelljen bevallani? A munkavállalók más béren kívüli juttatásban nem részesültek, tehát a juttatások összértéke az 500 ezer forint nem haladja meg.

Befellegzett az étkezési utalvány-kibocsátóknak? Cikk

A személyi jövedelemadóról szóló törvény módosításai közé rejtett taposóaknák az Erzsébet-utalvány kizárólagosságának biztosítása érdekében az adószabályokkal korlátozzák a versenyszférában működő utalvány-kibocsátók piacát. Milyen utalványokat lesz érdemes adni?

Megvan, mennyit lehet adni Erzsébet-utalvány formájában Cikk

Az egyes adótörvények és az azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló T/8750. számú törvényjavaslathoz a költségvetési bizottság által benyújtott, és már megszavazott seregnyi módosítás között az eredetileg kárhozatra ítélt cafeteriát megmentő új, kedvező változtatások is vannak.

Cafeteria: az Erzsébet-utalványnál maradhat csak az adókedvezmény Cikk

A piacot korábban uraló három nagy francia étkezésiutalvány-forgalmazó vállalat végképp elveszítheti üzletét, miután az Erzsébet-utalvány marad az egyetlen utalvány, amely kedvezményes adóterhelést kap.

Erzsébet-utalvány Kérdés

A munkáltató 5.000,- Ft értékű étkezési utalványt (Erzsébet utalványt) juttatna havonta a munkavállalóinak. Kollektív Szerződés, Cafeteria Szabályzat nincs érvényben. Az összlétszám közel 100 fő, ebből 25 fő a közfoglalkoztatott dolgozó, 2 hónapos határozott idejű munkaszerződéssel (de egész évben, forgórendszerben). A közfoglalkoztatottakat a cég nem szeretné utalványban részesíteni. Megoldható ez szabályosan, hogy csak a dolgozók egy része kapjon utalványt?

Közel tízezer belügyi dolgozó vesz részt az Erzsébet-programban Cikk

Ebben az évben csaknem tízezer belügyi dolgozó és családja részesül támogatásban a üdülési szolgáltatás formájában az Erzsébet-programnak köszönhetően, összesen 400 millió forint értékben - közölte a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) hétfőn az MTI-vel.

Nagycsaládosokat és nyugdíjasokat üdültet a kormány Cikk

Üdültetésre fordítja a kormány az Erzsébet-utalványokból befolyt pénzt. Hetvenötezer nagycsaládos, nyugdíjas, fogyatékos, valamint a szociális szférában dolgozó kap üdülési lehetőséget az Erzsébet-program most lezárult négy pályázatának köszönhetően - jelentette be Soltész Miklós szociális államtitkár és Horváth Endre, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumi elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

OKSZ: kizárják a multikat az Erzsébet-utalványból Cikk

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint az Erzsébet-utalványt kezelő Nemzeti Üdülési Alapítvány egyetlen nemzetközi kereskedelmi lánccal sem folytatott érdemi tárgyalásokat, egyeztetéseket az utalványok elfogadásáról. Az OKSZ kedden eljuttatott közleményében kiemeli: információik szerint a magyarországi üzletláncokkal 3 százalékos elfogadóhelyi jutalékban állapodott meg az alapítvány, a nemzetközi láncoknak - amelyekkel "eddig szóba állt" - 6 százalékot ajánlottak, amely az OKSZ szerint üzletileg elfogadhatatlan, teljesíthetetlen feltétel.

Étkezési utalványok: így lehet választani 2012-ben Szakértői Kommentár

A munkáltató évente akár 360 ezer forint kedvezményes adózású étkezési juttatást is adhat a munkavállalónak, ha a telephelyén üzemi étkezde működik.

PwC: drágultak a béren kívüli juttatások januártól Cikk

Az idén drágultak a béren kívüli juttatások, január 1-től ugyanis meg kell fizetni utánuk a 10 százalékos egészségügyi hozzájárulást, és bár a juttatási elemek bővültek, a válság miatt nehezen lehet élni az új lehetőségekkel a PricewaterhouseCoopers tanácsadó cég szerint.

NÜSZ: eddig 6 millió Erzsébet-utalványt állítottak elő Cikk

A béren kívüli juttatások új elemeként megjelent, az állam által támogatott Erzsébet-utalvány gyártása december 21. óta folyik, eddig mintegy 6 millió utalványt állítottak elő a Pénzjegynyomdában - közölte az utalványt kibocsátó Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft..

Áfa-visszaigénylés: milyen esetekben marad a 30 nap? Cikk

A parlament által 2011 utolsó napjaiban elfogadott törvények a személyi jövedelemadó és az általános forgalmi adó tekintetében jelentősen módosították a korábbi szabályozást. Néhány változás, amit érdemes fejben tartani.

Erzsébet-utalvány: az idén meleg étkezésre is felhasználható Cikk

A fogyasztásra kész ételek, vagyis a hideg ételek vásárlására fordítható Erzsébet-utalványt csak az idén meleg étel vásárlására is el lehet költeni, járulék mentesen havi 5 ezer forintért, a kormányzat azért döntött így, hogy zökkenőmentes legyen az új kafetéria-rendszerre való átállás - mondta Guller Zoltán, az utalványt kibocsátó Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. ügyvezető igazgatója a rendszert bemutató sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

Bővült az Erzsébet utalványt elfogadó helyek listája Cikk

A Reál és a Coop hálózatok is csatlakoztak az Erzsébet étkezési utalványt elfogadó helyekhez.

Cafeteria: az étkezési utalványokat az érvényességi időig fel lehet használni Cikk

Továbbra is visszaváltják az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés (EUFE) tagvállalatai az általuk kibocsátott utalványokat, minden kibocsátott utalványt fel lehet használni a rajta feltüntetett érvényességi időn belül - hívta fel a figyelmet az egyesülés csütörtöki közleményében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Üzleti ajándék – ékszer

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Melyik átalányadó-kategóriába tartozik a tevékenységem?

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Átalányadózás, teszorszám

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs