121 találat a(z) Erzsébet-utalvány cimkére

Ajándékutalvány cégcsoporton belül Kérdés

Cégünk egy másik -– cégcsoporton belüli – cég alkalmazottjának szeretne utalvány formájában (Erzsébet- vagy más ajándékutalvány) jutalmazást adni, ha cégünkhöz egy meghirdetett pozícióra olyan munkavállaló kerül, akit a másik cég egyik alkalmazottja ajánl be, és ezért a "jó ajánlásért" szeretnénk jutalmazni a testvércég alkalmazottját. Milyen lehetőségeink vannak, milyen szja- és társasági adó vonzata lenne az egyes lehetőségeknek a cégünk és a díjazott részéről? Válaszukat előre is köszönöm.

Az ő aláírásukat kérte a Fidesz Cikk

A Fidesz Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Igazgatósága kezdeményezésére érdekvédelmi szervezetek képviselői közös nyilatkozatot írtak alá az Európai Bizottság döntése miatt veszélybe került Erzsébet-program jövőjének megvédéséért - közölte a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pénteken az MTI-vel.

Mi a baj a SZÉP kártyával, a plázastoppal és a trafiktörvénnyel? Cikk

Tíz hónap kellett az Európai Bizottságnak ahhoz, hogy elküldje a magyar étkezési és szabadidős utalványokkal és üdülési csekkekkel kapcsolatos beadványát az Európai Bírósághoz. A hivatalos kereset a héten érkezett meg Luxembourgba.

Erzsébet-utalvány, SZÉP kártya: monopol helyzetet lát Brüsszel Cikk

Kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság az Európai Bíróságon, az Erzsébet-utalvánnyal és a SZÉP kártyával kapcsolatban – írja a pénzcentrum.hu.

Erzsébet-utalvány tört hónapra, előre Cikk

Juttatható-e tört hónapra vagy akár az egész évre előre Erzsébet-utalvány? Az utóbbi esetben mi a teendő, ha a munkaviszony az év során megszűnik? A NAV tájékoztatót adott ki, miként kell értelmezni a személyi jövedelemadóról szóló törvény erről szóló passzusait.

Cafetéria - mint a munkavállaló ösztönzése Kérdés

Cégünk Erzsébet-utalványokkal szeretné ösztönözni munkavállalóit. Minden dolgozónak havi 5 000 forintot szeretnénk adni nettóban, de feltételekhez kötve. Például akkor kapnának, ha nem voltak táppénzen, vagy időben érkeztek és távoztak, nem csináltak minőségi problémát. Az érdekelne hogy ilyen esetben hogyan lehet ezt megoldani? Cafetéria-szabályzatban ki lehet erre térni? Milyen más megoldás létezhet, ha Erzsébet-utalványnál ezt nem lehet megoldani? Köszönöm.

Erre fordították az Erzsébet-utalvány forgalmának hasznát Cikk

Adatok hiányában egyelőre nem tudott válaszolni Garai István Levente szocialista képviselő azon írásbeli kérdésére Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, hogy az Erzsébet-utalványt kibocsátó szervezetek milyen forgalmat bonyolítottak le 2013-ban, de tájékoztatást adott az utalvány forgalmazásából eredő haszon felhasználásáról.

Szja, cafetéria Kérdés

Tisztelt Szerkesztőség! Három éve nyugdíjba vonult munkavállalónkkal tervezünk megbízási szerződést kötni (több hónapra szóló, rendszeres megbízás lenne). Kérdésünk, adható-e részére – ha igen, milyen feltételekkel – Erzsébet-utalvány béren kívüli juttatásként? Jelenlegi cafetéria-rendszerünkben a munkavállalók két jogosultsági csoportját különböztetjük meg (vezetők és beosztottak), a munkaidő hosszától függően különböző keretösszegű juttatáscsomagra való jogosultsággal. A munkavállalók fenti csoportjain felül a tagi jogviszonyosok képeznek külön csoportot. Elképzelésünk szerint a megbízási jogviszonyban foglalkoztatott, volt ( jelenleg nyugdíjas) munkavállalók csoportja képezne újabb jogosultsági csoportot, csak Erzsébet-utalványra való jogosultsággal (jelenleg 1 fő tartozna e csoportba). Előre is köszönöm válaszukat!

Mi folyik Zánkán? Áldás a szentszéki megállapodásra Cikk

Nagy fantáziát láthat a zánkai üdülőtáborban az Erzsébet-utalványok forgalmazója. Hogyan módosul a szentszéki megállapodás? Cikkek a legfrissebb HVG-ből.

Erzsébet utalvány: külföldi utazásra is lehet majd adni? Cikk

Az Országgyűlés lezárta az önálló képviselői indítványként benyújtott, az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló T/11398 törvényjavaslat általános vitáját, amely többek között módosítaná az Erzsébet-programról szóló 2012. évi CIII. törvényt is. A javaslat úgy egészítené ki az Erzsébet-utalvány fogalmát, hogy az a kifizetőt terhelő adó mellett vagy adómentesen adható, meghatározott termékek vásárlására, szolgáltatások igénybevételére is alkalmas legyen.

Cafeteria: a SZÉP-kártya és az Erzsébet-utalvány a legnépszerűbb Cikk

Az idén a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP), valamint az Erzsébet utalvány volt a cafeteria-rendszer legnépszerűbb eleme, és míg nyugdíjpénztári juttatást egyre kevesebben választanak - derül ki a c1 cafeteria, béren kívüli juttatási rendszereket működtető cég legfrissebb felméréséből.

Zavart viselkedése leplezte le az Erzsébet-utalvány tolvajt Cikk

Csaknem kétmillió forint értékű lopott Erzsébet-utalványt találtak rendőrök Győrben, egy közúti ellenőrzésnél - közölte a megyei főkapitányság sajtóügyeletese szerdán az MTI-vel.

Amit az Erzsébet-utalványról tudni kell Cikk

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) által kibocsátott Erzsébet-utalványoknak ma már több változata is létezik: az élelmiszerre, ételre beváltható utalvány mellett megjelentek a szociális célból törvényben meghatározott termék vagy szolgáltatás vásárlására felhasználható utalványok is. Elterjedésüket a kedvező adószabályok is segítik, de az sem közömbös, hogy ha csak a nagy bevásárlóközpontokban lehet beváltani az utalványokat, sokan elesnek az adóelőnyöktől. Ezért is, de a kisebb vidéki szolgáltató vállalkozások megélhetése, bevételeinek növelése érdekében is fontos az elfogadóhelyek számának növelése. Melyek a legfontosabb tudnivalók?

Erzsébet utalvány Kérdés

Egyéni vállalkozó kisboltot üzemeltet. Vevőitől elfogadja az Erzsébet-utalványt. Nagykereskedelmi-beszerzései során ezen utalványokat felhasználja, ezekkel fizet. Kérdésem: megszeg-e valamilyen szabályt ezzel az eljárással, ha igen melyiket? Köteles szerződést kötni a forgalmazóval?Válaszukat előre is köszönöm.

Erzsébet-utalvány visszamenőleg - hogyan lehetséges? Cikk

Ha 2012. december hónapban egy alkalommal 2012 januárjától visszamenőleg juttatja a munkáltató a teljes évi Erzsébet-utalványt (havi 5 ezer forinttot), hogyan kell elszámolni, bevallani úgy, hogy az 5 ezer forintot meghaladó összegű utalvány után is a 10 százalék eho-t és ne a 27 százalék ehot kelljen bevallani? A munkavállalók más béren kívüli juttatásban nem részesültek, tehát a juttatások összértéke az 500 ezer forint nem haladja meg. Olvasónk kérdésére az Adózóna szja-szakértője, Surányi Imréné válszol.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Gyod melletti munkavégzés

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Csed jogosultság gyes melletti munavégzés esetén

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Előtársaság ügyvezető

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs