325 találat a(z) EKÁER cimkére

Élelmiszerimport engedélyeztetése Cikk

Kft. harmadik országból szeretne terméket behozni. Savanyúság forgalomba hozatalához milyen engedélyek kellenek nem EU-s, hanem jelölt országból (Macedónia)? A termék 100 százalékos, természetes, semmilyen adalékot nem tartalmaz. Olvasói kérdésre Tüske Zsuzsanna vámszakértő válaszolt.

Közösségi értékesítés számlázása, Kneitner Lea Kérdés

https://adozona.hu/kerdesek/2019_2_27_BelfoldKozosseg_EKAER__szamlazas__xly Kedves Kneitner Lea! Az lenne a további kérdésem a fenti témához, hogy az ekáerben hogyan tudom javítani? Hogyan járok el jogszerűen, hiszen már megtörtént a fuvarozás, az ekáer-számot belföld-közösségi viszonylatra kértem. Így a számlázás nem lesz összhangban az ekáerrel.

Ekáer Kérdés

Áfaregisztrációval rendelkező francia cégnek kell-e ekáerszámot kérnie, ha a saját tulajdonát képező öntvényt hoz Magyarországra megmunkáltatni?

Kész a NAV 2019. évi ellenőrzési terve, itt vannak a részletek Cikk

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a 2019. évre vonatkozó ellenőrzési tervét, s megjelölte a jogkövetést segítő eljárások fő téma- és célcsoportjait. Kiemelt feladat 2019-ben, a 2018. július 1-jén bevezetett onlineszámlarendszer adatszolgáltatási kötelezettségének ellenőrzése.

Nagy mennyiségű hamis parfümöt foglaltak le a pénzügyőrök Cikk

A pénzügyőrök ekáer-ellenőrzésen, egy román rendszámú járműben 2 838 hamis márkajelzésű parfümöt találtak.

Ekáerkötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném a segítségét kérni a következő kérdésben. Keletkezik-e ekáerbejelentési kötelezettsége annak a cégnek, amely nem értékesítés, hanem szolgáltatásnyújtás (bérbeadás, telepítés, üzemeltetés) céljából szállítja saját eszközeit Magyarországról az EU-ba és vissza, különböző nemzetközi vásárokra? Az eszközök lehetnek saját tulajdonú vagy lízingelt/bérelt audiovizuális termékek (TV, monitor, LED-fal, projektor, hangfal, erősítő, keverő) és IT (PC, laptop, nyomtató) termékek. A fent megnevezett eszközök szállítása saját vagy bérelt kis tehergépjárművekkel történik, amelyek a 3,5 tonna össztömeget nem haladják meg. Köszönettel: Orbán Krisztina

Súlyos adócsalás miatt büntetőeljárás indul egy szójával kereskedő cég ellen Cikk

Egymilliárd forint értékben hozott be szóját az országba egy közép-magyarországi vállalkozás, ám az importált áru után nem fizetett adót, ezért a NAV 250 tonna szóját lefoglalt, zárolta a vállalkozás bankszámláját, egyidejűleg büntetőeljárás is indult az ügyben. A vállalkozás több mint 250 millió forint adót nem fizetett be – tájékoztatta szerdán az MTI-t a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Karbantartás lesz az EKÁER rendszeren Cikk

Az EKÁER rendszer tervezett karbantartás miatt 2018. 11. 18-án 00:00 és 02:30 óra között nem lesz elérhető – írja honlapján a NAV.

Ekáer: bejelentés hibás, kijavított eszköz visszaszállításakor Cikk

Az ekáer szerint milyen bejelentési előírásokat kell alkalmazni meghibásodott, majd kijavított eszköz szállításakor, ha számla nem készül az ügyletről? Olvasói kérdésre Tüske Zsuzsanna vámszakértő válaszolt.

Ekáersúly tehergépjárműre szerelt tartály esetén Kérdés

Közösségen belülre kaviárhal értékesítést végzünk. A hal kiszállítása a megrendelő által küldött tartályokkal ellátott tehergépjárművel történik. A tartályokba vizet engedünk, s abba rakjuk az élő halat. Az ekáerszám igénylésekor csak a hal súlyát tüntettük fel. Helyesen járunk-e el?

Ma este üzemszünet lesz az ekáerben Cikk

Üzemszünet lesz ma este az ekáerben – közölte a NAV.

Ekáer – garanciális csere Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem magyarországi adóalany, aki Olaszországból szerzett be korábban termelőberendezéseket, melyek ekáerbejelentési kötelezettséget vontak maguk után. Ennek ügyfelem eleget is tett, az ügylet itt le is záródott volna, de a berendezések meghibásodtak, és az olasz beszállító garanciális cserét kínált fel. Ügyfelem visszaszállítja Olaszországba a hibás berendezéseket, és ezek helyett újakat szállít Magyarországra, sőt, az eredeti darabszámnál több berendezést fog szállítani, de azok is a garanciális vállalás részeként érkeznek, számlázásra és fizetésre már nem kerül sor, az áruk csak szállítólevéllel fognak mozogni. Kérdésem, hogy a meghibásodott berendezések visszaszállítása és/vagy a csereberendezések behozatala ekáerbejelentési kötelezettséget fog-e maga után vonni, ha egyéb paraméterei alapján a kötelezettség fennállna (érték és tömeg alapján), de nem fog hozzá számla kapcsolódni, mert csak garanciális cseréről van szó? Segítségét előre is köszönöm.

Online számlázás: a 100 ezer forintnál kisebb áfaösszegűekre is kiterjesztenék? Cikk

Két és fél hónappal július elsejei indulása óta már jubilált is az online számlarendszer, Múlt héten beérkezett a tízmilliomodik online számla az adóhivatalhoz, két és fél hónappal a rendszer indulása után – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter.

Nem tudta igazolni a zöldség és gyümölcs eredetét az árus Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei több mint egy tonna ismeretlen eredetű zöldség- és gyümölcsszállítmányt találtak egy tehergépjárműben, Makón. A zöldséget, gyümölcsöt lefoglalták, majd megsemmisítették.

Szállítmányozóváltás ekáerköteles áru esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az ekáerköteles áru légi fuvarlevélellel indul el a közösségből ekáerszám nélkül, útközben másik szállítmányozónak adják át a küldeményt, amiről a címzettet nem értesítik, és az áru közutas csomagként érkezik meg ekáerszám nélkül. Kinek a felelőssége ilyen esetben, ha a csomagnak nincs ekáerszáma?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Turizmusfejlesztési hozzájárulás

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Visszaigényelhető áfa engedményezése kapcsolt félre

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Induló vállalkozás kkv-besorolása

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs