31 találat a(z) 2024 cimkére

CSOK Plusszal is nagyobb teher lesz újépítésű lakást venni 2024-től Cikk

Nagyobb pénzügyi terhet jelenthet 2024-től egy újépítésű ingatlan megvásárlása családi otthonteremtési kedvezménnyel a városokban, ugyanis ezek 5 százalékos áfája nem lesz visszaigényelhető – derül ki a Bankmonitor elemzéséből.

Közlekedési rend a fővárosban szilveszterkor és 2024 első napjaiban Cikk

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ezúttal is folyamatosan biztosítja a közösségi közlekedési szolgáltatást az év végén. Szilveszteréjszaka számos nagy kapacitású járat egész éjjel közlekedik, tehát minden metró (az M1-es, az M2-es, az M3-as és az M4-es), a villamosok közül pedig a 4-es, a 6-os, a 14-es, a 17-es (a Bécsi út és a budafoki Városház tér között), a 47-es, az 50-es, az 56A, továbbá a 80-as trolibusz (az Örs vezér tere és a Blaha Lujza tér között), valamint a 7-es autóbusz (Újpalota és a Döbrentei tér között) és a 8E autóbusz, illetve a MÁV-HÉV tájékoztatása szerint minden HÉV-vonalon egész éjjel közlekednek a vonatok. Január 1-jén, hétfőn a nappali járatok ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi közlekedési renddel közlekednek. A Budavári Sikló 15 órától lesz nyitva – írja honlapján a BKK.

Az EU-tagállamok hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarország közel egymilliárd eurót kapjon – egy éven belül Cikk

Az uniós pénzügyminiszterek elfogadták az Európai Bizottság javaslatát, amely arra vonatkozott, hogy Magyarország módosíthassa a nemzeti helyreállítási tervét. Ezt azt jelenti, hogy ebből az uniós keretből most már 5,8 milliárd euró helyett 10,4 milliárd euróhoz nem fér hozzá a kormány, kivétel ez alól 920 milliárd euró előleg – írja a hvg.hu.

Már most érdemes készülni a CSOK Plusz 2024-es érkezésére Cikk

A 2024-ben érkező CSOK Plusz várhatóan nagy durranás lesz, az első évben akár 12-15 ezer igénylőre is számítani lehet. Érthető, hiszen a támogatott lakáshitel kamata maximum 3 százalék lehet, három gyerek esetén pedig akár 50 millió Ft is igényelhető. Ráadásul a CSOK Plusz kombinálható a falusi CSOK-kal és a Babaváró hitellel is, ami még nagyobb segítséget jelenthet. Érdemes lehet már akár most elkezdeni a felkészülést – derül ki a Bankmonitor.hu összefoglalójából.

Januártól emelkednek a nyugellátások Cikk

Megjelent a nyugellátások és egyes más ellátások 2024. január havi emeléséről szóló 524/2023. kormányrendelet Magyar Közlöny 2023. évi 172. számában.

Kiva 2024-től – új információs füzet a kisvállalati adózás legfontosabb szabályairól Cikk

A kisvállalati adózásról legfontosabb szabályait foglalta össze információs füzetében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Magánszektorba irányul a mintegy 310 milliárd forintnyi erdőgazdálkodási támogatás döntő többsége Cikk

A magán erdőgazdálkodás kulcsszerepet játszik az erdők kezelésében, az ország faanyaggal történő ellátásának stratégiai munkájában, a vidék népességmegtartó erejének növelésében – mondta Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók pénteki rendezvényén, Veszprémben az Agrárminisztérium (AM) tájékoztatása szerint, közölte az MTI.

Eldőlt, 18 százalék felett lesz a Prémium Magyar Állampapír következő kamata Cikk

Jelentős esemény a magyar gazdaságban, hogy 17 hónap után 2023 októberben először ismét egyszámjegyű lett az éves infláció. Az új adat ismeretében, illetve a jegybanki előrejelzések elfogadásával már szinte hajszálpontosan megmondható, hogy mekkora lesz az inflációkövető állampapír jövő évi kamata – derül ki a Bankmonitor.hu elemzéséből.

Devizapiaci kilátások 2024-re – mire számíthatnak a magyar kkv-k? Cikk

A magyar kkv-k szűkösebb likviditással és csökkenő fogyasztói kiadásokkal szembesülhetnek, mivel a gazdaság recesszió felé tart, a befektetők pedig a stabilabb eurót részesítik előnyben a forinttal szemben – derül ki az iBanFirst elemzéséből.

Szja 1 százalék 2024-től – letölthető a civilszervezetek 23EGYREG-adatlapja Cikk

Már letölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjáról a 23EGYREG jelű adatlap, amit azoknak a civilszervezeteknek kell beadniuk, akik 2024-től igényt tartanak magánszemélyek 1 százalékos felajánlására, és korábban még nem regisztráltak – tájékoztat honlapján a NAV.

Babaváró hitel: mennyivel emelkedik a büntetés jövőre? Cikk

A Babaváró kölcsön jövő évtől érvényes átalakításánál mindenki a hitelösszegre és az életkori feltételekre gondol első körben. Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy a konstrukcióhoz kapcsolódó büntetés – melyet egyes szabályok megsértése esetén kell fizetnünk – is érdemben megváltozik 2024-től – írja elemzésében a Bankmonitor.hu.

Így alakul a munkaszüneti napok körüli munkarend 2024-ben Cikk

A 2023. évi 104. számú Magyar Közlönyben 2023. július 13-án megjelent a 2024. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 15/2023. GFM rendelet.

Az Országgyűlés elfogadta a 2024-es költségvetést Cikk

„Háborús időkben védelmi költségvetés készült, ami megvédi az ország biztonságát, a családokat, a munkahelyeket, a nyugdíjakat és a rezsicsökkentést. A 2024-es költségvetésben több forrás jut a védelmi kiadásokra, így megerősödik a Honvédelmi Alap. Megújul a családtámogatási rendszer, megmaradnak a családi adókedvezmények és biztosítottak a Rezsivédelmi Alap forrásai is. A kormány a nyugdíjasoknak tett ígéretéhez híven, háborús időkben is megőrzi a nyugdíjak értékét, biztosítja az inflációkövető nyugdíjemelést és garantálja a már teljes egészében visszaépített és megemelt 13. havi nyugdíj folyósítását” – írja sajtóközleményében a Pénzügyminisztérium.

Az Európa Tanács intézkedéseket szorgalmaz a korrupció megelőzésére a kormányzat és a bűnüldözés területén Cikk

Az Európa Tanács korrupcióellenes szakértői csoportja (GRECO) pénteken közzétett jelentésében intézkedések meghozatalát javasolta Magyarországnak a kormányzat és a bűnüldözés területén esetlegesen megjelenő korrupció megelőzésére – közölte az MTI.

Pénzügyminisztérium: a kormány átadta a 2024-es költségvetést a Költségvetési Tanácsnak Cikk

A kormány a tervezetet pénteken átadta a Költségvetési Tanácsnak – közölte a Pénzügyminisztérium (PM) az MTI-vel pénteken.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingatlanértékesítés jövedeleme

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink