Tisztelt Szakértő!
Az alábbi kérdésben kérném szíves tájékoztatásukat.
Egy áfás egyéni vállalkozó az alábbi övtj számon folytatja tevékenységét: 561005 Falatozó (büfé), melegkonyhás büfé. Vállalkozó alkalmazhatja-e a kedvezményes 5%-os áfakulcsot szolgáltatására, megvalósul-e a az előírt szj.55.30.01.-nek szolgáltatása, illetve minden feltétel akkor, hogyha az alábbi körülmények valósulnak meg:
1. A büfében vannak asztalok, székek, mosdó. Van beltéri (fedett) rész, és van kültéri rész asztalokkal, székekkel.
2. A kiszolgálás kizárólag a pultnál történik, felszolgálás nincs.
3. A fogyasztás végén a vendégek viszik vissza a pulthoz a tálcát, poharat stb. A pultosok takarítják le az asztalokat.
4. Kiszállítás nem történik a büféből, de az ételt el is vihetik a vendégek, ha akarják.
5. Az értékesített termékek:
a. Alkoholos, nem alkoholos italok
b. Limonádé, tea, kávé (készített)
c. Frissensültek
d. Hamburger, gyros
e. Velős pirítós, melegszendvics
Kérném tájékoztatásukat arra vonatkozóan, hogy a felsorolt körülmények alapján vállalkozó a helyben készített italokra, ételekre (amiket helyben fogyasztanak) alkalmazhatja-e a kedvezményes 5%-os áfa kulcsot, amennyiben ételeinek többségét félkész/késztermékből állítja elő. Megvalósítja-e ez a helyben készített étel és nem alkoholtartalmú italok fogalmát?
Köszönöm!