• Magonyné Szabó Melinda
Hozzászólások 0

Nem helyben készített étel éttermi felszolgálása

Tisztelt Adózóna! A jelenlegi válságos helyzetben az alábbi kérdés merült fel: nem a konyhával rendelkező étteremben készülne az étel, hanem catering cég szállítaná, 27%-os áfával, azonban az étteremben melegítenék és felszolgálnák. Vajon ez a konstrukció lehetővé teszi-e a felszolgált étel és a helyben készített, nem alkoholtartalmú ital kedvezményes, 5%-os, étterem általi kiszámlázását a végső fogyasztó felé? Korábban megjelent NAV-instrukciók szerint nem attól minősül szolgáltatásnak az ügylet, hogy az ételt, italt helyben készítik, hanem, hogy azok értékesítését az azonnali fogyasztást lehetővé tevő kiegészítő szolgáltatások kísérik. Tisztelettel: Magonyné Szabó Melinda


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close