27 találat a(z) üzleti partner cimkére

Utalvány Kérdés

Körültekintő szerződéskötés: mire érdemes figyelni az üzleti partner kiválasztásakor? Cikk

Két gazdasági társaság közötti szerződéskötés előtt milyen feltételeket kell vizsgálni arra nézve, hogy a szerződő partner ténylegesen tudja-e teljesíteni a szerződésben vállalt kötelezettségeit? – kérdezte olvasónk. Dr. Buzády Csongor, ügyvéd, vállalatfinanszírozási szakjogász, a Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda, partnere válaszolt.

A NAV adatbázisaiban érdemes ellenőrizni a gyanús üzleti partnereket Cikk

Egy cég jogszerűtlen működése partnereire is adójogi hatással lehet, ezért érdemes az adóhivatal által közzétett adatokat figyelemmel kísérni – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-nek pénteken eljuttatott közleményében.

Mire figyeljünk az üzleti partnereinknél, illetve mit figyel az adóhatóság? Cikk

Nem elég a kapcsolatfelvételnél figyelni az új üzleti partnerekre, hanem folyamatosan a kapcsolat fenntartása alatt is követni kell őket. A Deloitte szakértői összegyűjtötték azokat az adóhatóság által is figyelembe vett, látszólag egyértelmű tényezőket, amelyeket szem előtt kell tartani egy üzleti kapcsolat fenntartásakor.

Bankkártyás fizetési bizonylat elszámolása Kérdés

Üzleti partner konferenciadíjának elszámolása Kérdés

Legyen körültekintő, amikor őrző-védő céggel köt szerződést! Cikk

Szinte már nem telik el hónap anélkül, hogy az adóhatóság ne tárna fel újabb, az adófizetési kötelezettség szándékos elkerülésére építő, őrző-védő szolgáltatást nyújtó céghálót. Nem árt tudni, hogy a felderített visszásságok a megbízóknál is negatív adókövetkezményekkel járhatnak, olvasható a Deloitte Legal közleményében.

Kis értékű ajándék dolgozónak, üzleti partnernek Cikk

Karácsonyra saját dolgozónak, partner magánszemélynek adott 5 ezer forint alatti ajándék után meg kell-e fizetni az szja-t? Olvasónk kérdésére Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Elektromos autó Kérdés

Csekély értékű ajándék, üzleti ajándék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás 2019. decemberben 1000 forint értékű bonbonokat vásárolt, melyet szétosztott üzleti partnereinek és munkavállalóinak. Milyen nyilvántartást kell erről vezetnie a tavalyi évre vonatkozóan? Üzleti partnernek is adható csekély értékű ajándék? Köszönettel: Mónika

Céges ajándék: a juttatás körülményei is befolyásolják az adót Cikk

Adózási és adminisztrációs szempontból egyáltalán nem mindegy, minek nevezi, és milyen körülmények között szervezi a cég az üzleti partnerek, a dolgozók és azok gyermekeinek megajándékozását. Néhány dilemmára és az szja-törvény jövő évi változásaira is felhívjuk a figyelmet.

Cégautó-használat munkába járáshoz: amikor nem magáncélú Cikk

Cégautót adott használatba a társaság a munkavállalónak munkába járáshoz. A cég megfizeti a cégautóadót, a nevére szólnak az üzemanyagszámlák, valamint a parkolási díj is. A Budapest-Tata-Budapest útvonalra, valamint a budapesti parkolási díjra adott juttatásnak milyen adóvonzata van? – kérdezte olvasónk. Dr. Császár Zoltán adótanácsadó, jogász szakértőnk válaszolt.

Üzleti partnernek adott ital adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Italértékesítést is folytató kiskereskedelmi üzletbe beszállító cégek alkalmazottait, áruszállítókat, területi képviselőket, üzleti partnereket az üzletet üzemeltető cég esetenként megvendégel egy-egy kávéval, üdítővel. A fenti ingyenes juttatás egyes meghatározott juttatásnak minősül-e, illetve levonható-e az italbeszerzések áfája ebben az esetben? Köszönöm a választ.

Kulturális juttatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk több alkalommal vásárol színházjegyet darabonként 4-5 ezer forint értékben. Ezen jegyekből az alkalmazottaknak, hozzátartozójuknak, illetve üzleti partnereknek juttatnak. Az 50 ezer forint/fő mentes határt nem éri el a juttatás. Kérdésem, hogy ezen juttatási forma megfelel-e a mentességhez (értem ezt azon, hogy a jegyek száma az év során több mint a dolgozói-tagi létszám), a jegyek átadásának bizonylatolása hogyan történjen, illetve ha az üzleti partnernek ajándékba adják, akkor ott is érvényesül-e az 50 ezer forint mentesség? Szíves válaszukat megköszönve!

Képzés költségeinek átvállalása Kérdés

Tisztelt Szakértők! Adott cég vállalkozói szerződéses jogviszonyban áll ügynöki tevékenységet folytató üzleti partnereivel. Az ellátni kívánt feladathoz szükség lenne egy bizonyos végzettségre. A szerződéses ügynöki cégek egy-egy tagja elvégezné a tevékenység folytatásához szükséges iskolát. A kérdésem az lenne, hogy ennek költségét átvállalhatja-e az adott cég, mivel nem saját tagja, dolgozója tanulmányait támogatná, hanem üzleti partneréét?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Eb-jegyértékesítés – Németország áfa

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Közösségen belüli beszerzés

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink