36 találat a(z) új cimkére

Kanadában 15 hónapja a legtöbb új munkahely jött létre áprilisban Cikk

Kanadában az elemzők által vártnál jóval több új munkahely jött létre áprilisban, a munkanélküliségi ráta pedig a várt emelkedés helyett stagnált – közölte az MTI.

Új benzinárstop az asztalon, a kormány jövő héten tárgyal róla Cikk

Jövő héten ül össze a kormány, hogy döntsön az üzemanyagárak letöréséről, mivel régiós összehasonlításban felfelé lógnak ki a magyarországi benzin- és gázolajárak – ismertette Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter. A politikus elmondta, hogy egy új üzemanyagárstop sincs kizárva – írja portfolio.hu.

Nőtt az új autók forgalomba helyezése az EU-ban, az elektromos autók aránya nem változott Cikk

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.

A magyar helyzet miatt hoztak egy új uniós médiatörvényt Cikk

A tagállamok uniós nagykövetei jóváhagyták a Tanács és az Európai Parlament tárgyalói között decemberben létrejött ideiglenes megállapodást a médiaszolgáltatások közös keretének létrehozásáról, valamint a médiaszabadság, a médiapluralizmus és a szerkesztői függetlenség védelméről szóló új uniós törvényről. Csak Magyarország nem támogatta a jogszabályt, azonban nem volt vétójoga a kormánynak – írja a hvg.hu.

Foglalkoztatás 2024-ben: munkajogi, munkavédelmi változások – webinárium Cikk

Az Országgyűlés 2023. év végén a foglalkoztatás területét érintő jelentős jogszabály-módosításokat fogadott el. Változtatott a munka törvénykönyve, a munkavédelmi törvény, a foglalkozás-egészségügy szabályain, illetve a tűzvédelem területén is új jogszabály született. Ezen változások több tucat jogszabályban öltöttek formát, így egységes áttekintésük nem egyszerű. Ebben kívánunk a vállalkozások számára segítséget nyújtani. Végül az utóbbi időben született és a foglalkoztatás területét érintő bírósági döntéseket is röviden ismertetjük.

800 ezer adag Moderna vakcinát vett az Orbán-kormány, új oltási program indul Magyarországon Cikk

Az omikron variánsra frissített oltóanyag a közbeszerzési eljárás befejeződésével válik elérhetővé a lakosság számára – tudtuk meg a szakállamtitkártól, írja a nepszava.hu.

Novembertől életbe lépnek az új energiatanúsítvány-szabályok – mutatjuk, mi változik Cikk

Az épületek energiaigényének csökkentése, átláthatóbb tanúsítvány létrehozása céljából a kormány új alapokra helyezi az épületenergetikai szabályozást: 2023. november 1-jétől új energiatanúsítvány szabályok lépnek életbe. Megnéztük, mi változik a lakásvásárlók, eladók, bérbeadók és bérlők számára – derül ki a Bankmonitor.hu elemzéséből.

Hajó beszerzése EU-ból, ami nem kerül behozatalra Kérdés

Két új agrárminisztériumi rendelet jelent meg az éjjel Cikk

Hét új rendelet – többek között az Ukrajnából származó kukorica megnövekedett behozatala miatt a mezőgazdasági termelőket érintő gazdasági veszteség kompenzációjáról szóló 53/2023. AM rendelet, továbbá a Közös Agrárpolitikából és a nemzeti költségvetésből biztosított agrártámogatások felhasználásának rendjéről szóló 54/2023. AM rendelet –, valamint négy határozat jelent meg a Magyar Közlöny 2023. évi 129. számában.

EPR-kötelezettség targoncákat forgalmazó és szervizelő cég esetén Kérdés

Új építésű családi ház áfája Kérdés

Az Adózóna válaszol: új felszámolási szabályok Cikk

Mekkora tartozástól indítható felszámolás? Mennyibe kerül a felszámolás elindítása? Hogyan lesz a kényszertörlésből felszámolás? Hitelezőként mit tehetünk egy felszámolás során? Dr. Szeiler Nikolett ügyvédet hallhatják.

Egyszerűsített végelszámolás Kérdés

Opten: kismértékben folytatódott a cégek számának növekedése 2022-ben Cikk

Kismértékben folytatódott a cégek számának növekedése 2022-ben, annak ellenére, hogy a megszűnt cégek száma az előző évhez képest megközelítően 50 százalékkal nőtt – közölte az Opten céginformációs szolgálalat kedden az MTI-vel.

Új cégek veszik át a felszámolás alatt lévő Tungsram Operations Kft. telephelyeit és dolgozóinak egy részét Cikk

Új cégek veszik át a felszámolás alatt lévő Tungsram Operations Kft. telephelyeinek és dolgozóinak egy részét; csaknem ötszáz, eddig a Tungsramnál alkalmazott munkavállaló továbbfoglalkoztatása várható a jövő év elejétől – értesült az MTI hétfőn.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Vezető tisztségviselő bejelentése, adatszolgáltatása

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink