6 találat a(z) öregségi nyugdíjminimum cimkére

Öregségi nyugdíjminimum, egyéni felelősség a szociális biztonságért, határvadászok, adatnyilvántartás – Giga salátatörvényről tárgyalt az Országgyűlés Cikk

Elsősorban az egyén felelne önmaga szociális biztonságáért, átkeresztelik az öregségi nyugdíjminimumot, a veszélyhelyzettől függetlenül az általános jogrend része lenne a határvadászok jogviszonya. Egyebek közt ezek szerepelnek az összesen 72 törvényen változtatni szándékozó, a Magyarország biztonságát szolgáló egyes törvények módosításáról szóló T/1620. számú törvényjavaslatban, amelynek általános vitája szerdán volt a parlamentben.

Letiltás Kérdés

Végrehajtói letiltás mértéke? Kérdés

Öregségi nyugdíjminimum: megint nem lesz emelés? Cikk

Nincs a kormány előtt olyan javaslat, amely szerint jövőre emelkedne az öregségi nyugdíjminimum összege – írja a Privátbankár.hu Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válasza alapján.

Letiltás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem a következő: Ha dolgozónak több letiltása van, a nettó bér 50 százaléka vonható le maximum, vagy a nettó bér összegből korlátozás nélkül végrehajtás alá vonható a havonta kifizetett munkabérnek az a része, amely meghaladja az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének ötszörösét, vagyis akár 50 százalék felett is lehet letiltás címen vonni a dolgozó munkabéréből? Köszönettel a választ.

Letiltás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gyermektartásdíj levonásánál függetlenül attól, hogy a levonás után a nettó bér nem éri el az öregségi nyugdíjminimumot, érvényesíthető az 50 százalékos levonás? Köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó ingatlanjában házastárs tulajdonszerzése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Külföldről kapott osztalék

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs