18 találat a(z) öregségi nyugdíjkorhatár cimkére

Tévhitek a nyugellátás idei érvényesítésével kapcsolatban Cikk

Az év vége közeledtével ismét sokakban felmerül a kérdés (feltéve, hogy betöltötték a nyugdíjkorhatárt vagy rendelkeznek a „nők 40-hez” szükséges jogosultsági idővel), hogy még az idén érvényesítsék a nyugdíjjogosultságukat vagy várjanak a jövő évig.

Nyugdíj előtt: ekkor érdemes tovább dolgozni, illetve a folyósítás nélküli megállapítást kérni Cikk

Olvasónk nyugdíjazás előtt áll. Kétségei támadtak azonban, hogy az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése után érdemes-e tovább dolgozni vagy sem. Mennyit számít néhány hét, illetve mikor érdemes kérni a nyugdíj folyósítás nélküli megállapítását? Mindezek miként befolyásolják a várható nyugdíj mértékét? Olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Rehabilitációs járadékban részesülő járulékfizetése Kérdés

Korhatár előtti ellátás Kérdés

Kivételes rokkantsági ellátás nyugdíjkorhatár betöltését követően Kérdés

Nyugdíjas járuléka Kérdés

Felmondás védett korú munkavállalónak: mikor lehetséges? Gyakran ismételt kérdések és válaszok Cikk

Az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséhez közel álló munkavállalók egyre inkább kiszorulnak a munkaerőpiacról. A munka törvénykönyve hatályos rendelkezései azt kívánnák biztosítani, hogy a jogviszony lehetőleg az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig fennmaradjon, ehhez azonban gyakran az alábbi garanciális rendelkezések sem elegendőek. Jelen cikk témája az állásfelajánlási kötelezettség a Kúria joggyakorlata tükrében, illetve néhány gyakrabban felmerülő kérdésre is választ adtunk.

Így befolyásolja a nyugdíj mértékét az uniós munkavállalás – példával Cikk

A mai világban már egyre többen vállalnak munkát külföldön is, mely munkavégzésük okán sok esetben felmerül a kérdés, hogy a külföldi munkavállalásuk után hogyan, mely országtól fognak nyugdíjban részesülni.

NYESZ számlán szja-adójóváírás Kérdés

Mikorra essen a nyugdíjmegállapítás napja? Cikk

Mikor érdemes benyújtani a nyugdíj megállapítása iránti kérelmet? Közalkalmazottként dolgozó olvasónknak ez okozott fejtörést. A kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Öregségi nyugdíj igénylése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy nő ismerősöm betöltötte a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt. 1999.07. hónaptól: szociális járadék, rehabilitációs ellátás, majd rokkantsági ellátásban részesült. Évek alatt elért rokkantsági ellátás összege 53 510 ft. Mivel a nyugdíjfolyósítótól nem kapott levelet, hogy átszámolják az éveket (az ellátási évek alatt nem dolgozott! ), vagy a rokkantsági ellátás összegével folytatódik a nyugdíj, így azt szeretném kérdezni, érdemes lenne beadni a nyugdíjkérelmezést? Nem szeretném, ha pórul járna, és kevesebb összeget kapna, mint most. A 2014-es adategyeztetés szerint 22 év 353 napja van. Kereseti adatok: 1988-ban 9029 ft,,1989: 5121, 1994: 155 108, 1995: 205 060, 1996: 245 377, 1997: 285 444, 1998: 140 504., 1999-ben: 43 152 ft volt a leigazolt adóköteles keresete. Kérem szíves segítségét, hogy beadjam az igénylést, vagy kérjük az öregségi nyugdíjkénti folyósítást?

Nők40 után betöltött öregségi nyugdíjas kereseti korláta Kérdés

Tisztelt Winkler Róbert nyugdíjszakértő úr! Szeretném szakmai tájékoztatását kérni az alábbi ügyben: 2017 március végétől a nők 40 jogosultsággal nyugdíjas lettem. 2019 májusában betöltöttem a rám irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt, jelenleg megbízási jogviszony keretében kerül sor a foglalkoztatásomra egy városi önkormányzatnál. Kell-e alkalmazni esetemben az éves keretösszeg elérése során a nyugellátás szüneteltetését?

Öregségi nyugdíjkorhatárt elérő rokkantnyugdíjas Kérdés

Tisztelt Szakértő! Megváltozott munkaképességű munkavállalónk eléri az öregségi nyugdíj orhatárt. Választhatja-e, hogy azután is tovább dolgozik a rokkantsági járadék mellett, vagy nyugdíjba kell mennie? Abban az esetben, ha a munkavállaló az öregségi nyugdíj mellett tovább dolgozik, jogosult-e a cég figyelembe venni megváltozott munkaképességű munkavállalóként a rehabilitációs járulék összegének számítása során? Köszönettel.

Pedagógus besorolása pedagógus II.-be öregségi nyugdíjkorhatár előtt Kérdés

Iskolánk egyik pedagógusa 1956-ban született és pedagógus I. a besorolása. A vonatkozó kormányrendelet kimondja, hogy aki legkésőbb 2023. augusztus 31-éig eléri az öregségi nyugdíjkorhatárt, minden minősítési procedúra nélkül átsorolhatók pedagógus II-be. A hölgy korábban jelentkezett pedagógus II. minősítő eljárásra, amit aztán visszavont, így sikertelen minősítést kapott. Kérdésem az lenne, lehet-e ezt a két dolgot külön kezelni, és csak az öregségi nyugdíjkorhatárt megelőző 7 év miatt átsorolni a pedagógus II. fokozatba? Válaszát előre is köszönöm.

Meghosszabbítható-e a vezetői megbízás? Kérdés

A közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény alapján a költségvetési szerv vezetőjét 5 év határozott időre nevezte ki a képviselő testület. Az igazgató vezetői megbízatása ősszel lejár. Kell-e újból pályáznia, vagy meghosszabbítható a vezetői megbízatása, arra hivatkozással, hogy 26 hónap múlva eléri az öregségi nyugdíjkorhatárt, és nyugdíjba vonul?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyéb bérjellegű jövedelem

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close