13 találat a(z) érdekképviselet cimkére

A katás adóztatás szigorításának visszavonását kérik szakmai érdekképviseletek Cikk

A kata (kisadózó vállalkozások tételes adója) 2021-től hatályos szigorításának visszavonását, és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) 7+1 pontos javaslatának megtárgyalását kéri a parlamenttől több szakmai érdekképviseleti szervezet.

Koronavírus: a szakszervezetek egyeztetést sürgetnek a kormánnyal Cikk

A koronavírus-járvány ismételt erősödése miatt a szakszervezetek közös nyilatkozatban kezdeményezték, hogy a kormány az országos érdekegyeztetési intézményrendszer (VKF és OKÉT) keretei között érdemi konzultációt folytasson a következő negyedév és a következő két év gazdaság- és munkaerő-piaci védelmének kérdéseiről.

Munkahelyek megóvása, egészségügy, kkv-k likviditása, rendkívüli jogalkotási rend – uniós ajánlások Magyarorszgának Cikk

A munkahelyek részmunkaidős megoldások növelésével történő megóvására, a munkanélküli segélyre való jogosultság meghosszabbítására, a beruházások zöld és digitális átállásra való fókuszálására, az agresszív adótervezés elleni hatásosabb védelemre, a közbeszerzések terén a verseny javítására és a veszélyhelyzeti intézkedésekkel összefüggő aggodalmak orvoslására ösztökéli idei országspecifikus ajánlásaiban a magyar kormányt az Európai Bizottság, amely a folyamatban lévő európai szemesztert a COVID19–járvány gazdasági és szociális hatásainak szenteli.

Erősödik az atipikus foglalkoztatás jelentősége az érdekképviseletek szerint Cikk

Bővül a az atipikus foglalkoztatás, vagyis az ideiglenes és távmunkák, valamint a szociális foglalkoztatás jelentősége – derül ki a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége és a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége első közös kutatásából.

Minimálbér: nincs egyezség, dönthet a kormány Cikk

A szociális partnerek nem tudtak megállapodni a 2019. január 1-jén hatályba lépő minimálbér és garantált bérminimum mértékében, elképzelhető, hogy jövő héten szerdán a kormány határoz a béremelésről – összegezték a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) munkaadói és munkavállalói oldalának képviselői a csütörtöki tárgyaláson történteket az MTI-nek.

Nyugdíjas-szövetkezetek: megalakult az érdekképviselet Cikk

Megalakult a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége szerdán Budapesten. Az alakuló ülés utáni sajtótájékoztatón a szervezet elnökének megválasztott Turi Dénes elmondta, érdekvédelmi szervezetként szeretnék képviselni a szövetkezeteket és segíteni a jó tapasztalatok terjedését.

Nyugdíjas-szövetkezetek: alakul az érdekvédelmi szervezet Cikk

Várhatóan két hét múlva megkezdheti működését a közérdekű nyugdíjasszö­vetkezetek érdekképviseleti szervezete – mondta a Magyar Nemzetnek Karácsony Mihály szövetkezeti szakértő.

Kérdések és válaszok munkavédelmi képviselő választásáról Cikk

Az Országos Munkavédelmi Bizottság ajánlásainak tükrében összegezzük a leggyakrabban felvetődő kérdéseket.

Szja-törvény 1. számú melléklet 3.3 pont értelmezése Kérdés

A fenti törvényhely munkavállalói érdek-képviseleti szervezet által adott juttatásról ír, a kérdésem az, hogy milyen szervezetek tartoznak ide, például szakszervezetek, szakmai kamarák?

Alapszabály-módosítás Kérdés

A társadalmi szervezet, vagy egyesület alapszabályát módosítja a civiltörvény és a Ptk. előírásainak megfelelően. Módosíthatja-e fő tevékenységi körét, a munkaadói érdekképviseletet – tagjai ugyanis vállalkozások –, mivel a pályázatok többségénél kizáró ok a munkaadói érdekképviseleti tevékenység, vagy a 9411 teáort nem lehet módosítani?

Szakmai elismerés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szakmai érdekképviseleti szervezet emlékplakettet, s ezzel járó pénzösszeget fizet ki, több éves szakmai munka elismerésére. Milyen adó- és járulékvonzata van a kifizetésnek? Válaszát előre is köszönöm.

1700 embert küld el a Magyar Telekom Cikk

A Magyar Telekom mintegy 1700 munkavállalójától válik meg a következő két év során - jelentette be a társaság csütörtökön.

Kézművesek, kistermelők, figyelem! Itt az új érdekképviselet Cikk

Országszerte tízezernél is több kistermelő, családi vállalkozás, valamint kézműves iparos működésének jogi és gazdasági feltételeit kívánja javítani a Kislépték néven, Debrecenben megalakult érdekképviseleti szövetség.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Termőföld átminősítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Mezőgazdasági telephely – földértékesítés

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlan bérbevétele magánszemélytől

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close