20 találat a(z) élelmiszerlánc cimkére

Ezeket a hiányosságokat tárta fel az élelmiszerláncok ellenőrzése során a Nébih Cikk

A tavaszi szezonális élelmiszerlánc ellenőrzésre országszerte március 21. és április 18. között került sor a Nébih irányításával. Az elrendelt fokozott hatósági felügyelet célja, hogy ismeretlen eredetű, nem biztonságos, vagy nem megfelelő minőségű élelmiszer ne kerülhessen a fogyasztók asztalára a húsvéti időszakot megelőző megnövekedett forgalom mellett sem – közölte honlapján a Nébih. A 2750 ellenőrzés során az ellenőrök 35 alkalommal figyelmeztetést, 197 esetben bírságot alkalmaztak szankcióként a feltárt szabálytalanságok miatt, és összesen csaknem 13 millió forint bírságot szabtak ki.

Hamarosan itt van a felügyeleti díjak bevallási határideje Cikk

2022. május 31-éig kell benyújtaniuk a hazai élelmiszerlánc-szereplőknek a 2022. évi felügyeleti díj bevallásukat, melyet már jelenleg is teljesíthetnek az e célra szolgáló elektronikus felületen. A határidő minden kötelezettre vonatkozik, olvasható a Nébih honlapján.

Indul a húsvéti élelmiszerlánc-ellenőrzés Cikk

Idén is elrendelte a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést Erdős Norbert, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára– közölte a tárca.

Tömeges bevándorlás, élelmiszerlánc, élelmiszermentés – új kormányrendeletek Cikk

Négy új kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlöny 39. számában.

Ismét forráshoz jut a tejágazat Cikk

A hazai tejtermelés és a tejfeldolgozás szakágazat szereplői a következő időszakban további fejlesztési és bővítési forráshoz jutnak – mondta az Agárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Középtiszai Mg. Zrt.-nél tett látogatáson, Kenderesen az AM közleménye szerint.

Több sebből vérzik az élelmiszer-pazarlás elleni törvényjavaslat Cikk

Diszkriminatív, ellentmond a tulajdonjognak, és nehéz feladat elé állítja a nagykereskedelmi láncokat a kormány új törvényjavaslata, melyet egy nap alatt szavaztatnának meg az Országgyűléssel, olvasható a hvg.hu oldalán.

Számla többcélú utalványról Kérdés

Megsemmisítette több magyar adó felfüggesztését az EU Bírósága Cikk

Az Európai Unió Bírósága csütörtökön kihirdetett ítéletében megsemmisítette az Európai Bizottságnak a Magyarország által bevezetett dohányipari vállalkozásokat terhelő egészségügyi hozzájárulás és az élelmiszeripari vállalkozások bizonyos tevékenységeihez kapcsolódó élelmiszerlánc-felügyeleti díj alkalmazásának felfüggesztését elrendelő intézkedéseit.

Élelmiszerláncok ellenőrzése: nőtt a lejárt termékek aránya Cikk

4307 létesítmény ellenőrzése, csaknem 12 ezer vizsgált termék, 34 tonnát meghaladó forgalomból kivont élelmiszer és mintegy 22 millió forint kiszabott bírság mutatja számokban az idei nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés végeredményét. Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az akció kapcsán elmondta, hogy az országosan összehangolt ellenőrzés-sorozat július 1. és augusztus 20. között zajlott és az élelmiszerlánc minden területén jelen voltak a szakemberek, olvasható a Nébih honlapján.

Figyelem, ma lejár ez a fizetési határidő! Cikk

Július 31-e a 2019. évi élelmiszerlánc-felügyeleti díj első részletének befizetési határideje. Az összeget a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) külön elkülönített fizetési számlájára kell utalni – hívja fel az érintettek figyelmét a hivatal.

Bővítik a nyári élelmiszerlánc-ellenőrzéseket: itt lesznek Cikk

Az élelmiszerlánc minden ágára kiterjedő nyári ellenőrzés új célterületekkel bővül, így mostantól egészen augusztus 20-ig az eddigieknél több terméket, rendezvényt és árusítóhelyet vizsgálnak.

Élelmiszerlánc Kérdés

Tisztelt Szakértő! "Az Európai Bizottság (EB) jogszerűen utasította Magyarországot, hogy függessze fel a dohányipari vállalkozásokat terhelő egészségügyi hozzájárulás és az élelmiszeripari vállalkozások élelmiszerlánc-felügyeleti díjának alkalmazását addig, míg a hivatalos vizsgálat lezárul – így döntött az Európai Unió Bírósága szerdán. 2018.04.25" Ez a hír nem erre vonatkozik? Most kell bevallás, vagy nem? Köszönettel.

Nébih: fizetési határidő közeleg! Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja az érintettek figyelmét, hogy közeledik 2018. január 31-e, a 2017. évi élelmiszerlánc-felügyeleti díj második részletének befizetési határideje. A fizetési értesítő a Nébih bevallási felületén (portal.nebih.gov.hu/Ügyfélprofil) érhető el. A díj átutalása kizárólag az e célra elkülönített fizetési számlára teljesíthető.

Növelik a béreket az élelmiszerláncok Cikk

Idén is emelik a munkabéreket az élelmiszerláncok, munkaerőt viszont nem mindenhol keresnek az MTI-nek nyilatkozó cégek tájékoztatása szerint.

Fizetniük kell a kisboltoknak is Cikk

Meghátrált a kormány az Európai Bizottság érvei előtt: megszűnik a nagy élelmiszerláncokat sújtó sávos felügyeleti díj, helyette egykulcsos, az árbevétel 0,1 százaléka lesz a díj, illetve meghatározott körben átalánydíjat fizethetnek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Szemüveg

Szipszer Tamás

adószakértő

Katás bt. kiszámlázhat-e ügyvezetést?

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs