25 találat a(z) élelmiszerlánc cimkére

A versenyhivatal 90 millió forint bírságot szabott ki a Lidlre Cikk

Megtévesztően kommunikálta a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt., hogy a „Lidl a legolcsóbb élelmiszerlánc”, ezért 90 millió forint bírságot szabott ki, az országszerte mintegy 200 áruházat működtető kiskereskedelmi vállalkozásra a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa – közölte a GVH pénteken az MTI-vel.

24 törvényt módosítana egy agrár tárgyú törvényjavaslat Cikk

November 14-én éjjel nyújtotta be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az egyes agrártárgyú törvények módosításáról szóló, T/6075. számú törvényjavaslatot.

Indul a megújult nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés Cikk

Június 16-tól kezdetét veszi az országos szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés. A nyári mustrát elrendelő dr. Nobilis Márton élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár kiemelte, alapjaiban megújult a célellenőrzés, a korábbiaknál koncentráltabb figyelem irányul majd egy-egy jelentős szakterületre, népszerű termékkörre – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Május 31-éig nyújthatják be az élelmiszerlánc-szereplők idei bevallásukat a felügyeleti díjról Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arra hívja fel a figyelmet, hogy a felügyeleti díj bevallásának határideje május 31., a bevallási felület a Nébih ügyfélprofil rendszerében érhető el – közölte szerdán az MTI-vel a hivatal.

Arab és ciprusi fedővállalkozásokkal 1,1 milliárd forintnyi adót került el Cikk

Közismert, kelet-magyarországi élelmiszerlánc- és szállodatulajdonos, valamint ügyvédje ellen pénzmosás és költségvetési csalás gyanúja miatt javasolt vádemelést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A vállalkozó két év alatt 7,4 milliárd forint osztalékot vett fel vállalkozásaiból, ami után nem fizetett adót. A milliárdos üzletember és ügyvédje mellett cégcsoportjának ügyvezetői is a vádlottak padjára ülhetnek, olvasható a NAV honlapján.

Ezeket a hiányosságokat tárta fel az élelmiszerláncok ellenőrzése során a Nébih Cikk

A tavaszi szezonális élelmiszerlánc ellenőrzésre országszerte március 21. és április 18. között került sor a Nébih irányításával. Az elrendelt fokozott hatósági felügyelet célja, hogy ismeretlen eredetű, nem biztonságos, vagy nem megfelelő minőségű élelmiszer ne kerülhessen a fogyasztók asztalára a húsvéti időszakot megelőző megnövekedett forgalom mellett sem – közölte honlapján a Nébih. A 2750 ellenőrzés során az ellenőrök 35 alkalommal figyelmeztetést, 197 esetben bírságot alkalmaztak szankcióként a feltárt szabálytalanságok miatt, és összesen csaknem 13 millió forint bírságot szabtak ki.

Hamarosan itt van a felügyeleti díjak bevallási határideje Cikk

2022. május 31-éig kell benyújtaniuk a hazai élelmiszerlánc-szereplőknek a 2022. évi felügyeleti díj bevallásukat, melyet már jelenleg is teljesíthetnek az e célra szolgáló elektronikus felületen. A határidő minden kötelezettre vonatkozik, olvasható a Nébih honlapján.

Indul a húsvéti élelmiszerlánc-ellenőrzés Cikk

Idén is elrendelte a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést Erdős Norbert, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára– közölte a tárca.

Tömeges bevándorlás, élelmiszerlánc, élelmiszermentés – új kormányrendeletek Cikk

Négy új kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlöny 39. számában.

Ismét forráshoz jut a tejágazat Cikk

A hazai tejtermelés és a tejfeldolgozás szakágazat szereplői a következő időszakban további fejlesztési és bővítési forráshoz jutnak – mondta az Agárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Középtiszai Mg. Zrt.-nél tett látogatáson, Kenderesen az AM közleménye szerint.

Több sebből vérzik az élelmiszer-pazarlás elleni törvényjavaslat Cikk

Diszkriminatív, ellentmond a tulajdonjognak, és nehéz feladat elé állítja a nagykereskedelmi láncokat a kormány új törvényjavaslata, melyet egy nap alatt szavaztatnának meg az Országgyűléssel, olvasható a hvg.hu oldalán.

Számla többcélú utalványról Kérdés

Megsemmisítette több magyar adó felfüggesztését az EU Bírósága Cikk

Az Európai Unió Bírósága csütörtökön kihirdetett ítéletében megsemmisítette az Európai Bizottságnak a Magyarország által bevezetett dohányipari vállalkozásokat terhelő egészségügyi hozzájárulás és az élelmiszeripari vállalkozások bizonyos tevékenységeihez kapcsolódó élelmiszerlánc-felügyeleti díj alkalmazásának felfüggesztését elrendelő intézkedéseit.

Élelmiszerláncok ellenőrzése: nőtt a lejárt termékek aránya Cikk

4307 létesítmény ellenőrzése, csaknem 12 ezer vizsgált termék, 34 tonnát meghaladó forgalomból kivont élelmiszer és mintegy 22 millió forint kiszabott bírság mutatja számokban az idei nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés végeredményét. Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az akció kapcsán elmondta, hogy az országosan összehangolt ellenőrzés-sorozat július 1. és augusztus 20. között zajlott és az élelmiszerlánc minden területén jelen voltak a szakemberek, olvasható a Nébih honlapján.

Figyelem, ma lejár ez a fizetési határidő! Cikk

Július 31-e a 2019. évi élelmiszerlánc-felügyeleti díj első részletének befizetési határideje. Az összeget a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) külön elkülönített fizetési számlájára kell utalni – hívja fel az érintettek figyelmét a hivatal.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Sportlövészet oktatás áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Őcsg

Lepsényi Mária

adószakértő

Őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31