33 találat a(z) éjszakai pótlék cimkére

Készenlét pótlékai Kérdés

Biztonsági őrök bérpótléka Cikk

Hogyan és milyen pótlékok járnak a biztonsági őröknek? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Éjszakai pótlék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk 5 órától dolgozik. Jár-e éjszakai pótlék (6 óráig nem több, mint egy óra) (Mt. 142 §.) erre az egy órára? Köszönöm!

Éjjeliőrök bére Kérdés

Tisztelt Adózóna! 2 főt szeretnénk éjjeliőrként felvenni. Naponta 13 órát más-más napokon felváltva dolgoznának du. 17 és reggel 6 óra között. Mennyi legyen a legkisebb bérük, és a havi törvényes munkaidőkeret szerinti munkaórák (havi munkanapok x 8 óra) feletti órák túlóráján felül kell-e éjszakai, vasárnapi, ünnepnapi pótlékot fizetnünk? Köszönettel: H. Z.

Öt fontos tudnivaló a bérpótlékokról Cikk

A munkaerő-hiány miatt egyre gyakoribb a dolgozók fokozott, illetve rendszertelen igénybevétele, amit a munkáltatónak jellemzően kompenzálnia kell. Érdemes így áttekinteni a bérpótlékfizetéshez kapcsolódó legfontosabb törvényi szabályokat, gyakori tévedéseket, félreértéseket.

Munkaidőkeret – éjszakai pótlék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kell-e munkaidőkeret esetén a munkaválló részére éjszakai pótlékot fizetni, ha 24/48/72 órás munkaidőben dolgozik, munkaidőkeretben? Egyik nap 06.00-tól másnap 06.00-ig dolgoznak (biztonsági őrök), s ez után 48 vagy 72 óra szabad. Ilyen beosztás esetén kell-e éjszakai pótlékot fizetni, s szükséges-e még valamilyen pótlék fizetése, ha a munkaidőkeretet nem lépik túl? Üdvözlettel: Oszlánszky Gábor

24/48 Kérdés

Tisztelt Szakértő! 24/48 órás munkarendben foglalkoztatott portásokkal kapcsolatosan kérném szíves segítségét. Alapvetően 3 főt tervezünk, bár véleményem szerint ez 4 fős létszámmal lenne megoldható. Kérdésem: ha 3 munkavállalóval oldjuk meg a feladatot, akik 6-6 dolgoznak, akkor jár nekik az éjszakai pótlék 15%, az ünnepnapi 100% pótlék, és havonta a túlóra-elszámolás 30%-kal? Mivel azonban a túlóráknak is éves korlátja van, így az én gondolatmenetem szerint ez 3 fővel továbbra sem valósítható meg. Kérem szíves tájékoztatását a fentiekkel kapcsolatosan.

Bérpótlék alkalmi és idénymunkásoknak? Cikk

Egyszerűsített foglalkoztatott munkavállalónak kell pótlékot fizetni, ha reggel 7-től másnap reggel 7-ig dolgozik? – kérdezte olvasónk. Dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

Biztonsági és telepőrök pótlékai Kérdés

Tisztelt Szakértő ! A cég telepőröket foglalkoztat (3 fő) készenléti jellegű munkakörben. Egymást váltva, 24 órát dolgoznak, reggel 6-tól másnap reggel 6 óráig. Kérdésem, hogy jár-e nekik vasárnapi pótlék (50 százalék), éjszakai 15 százalék pótlék és a munkaszüneti napra (100 százalék) pótlék ? Előre is köszönöm válaszát.

Jár-e a vállalkozónak éjszakai pótlék? Cikk

Jár-e éjszakai pótlék a bt. tagjának, ha maga vezeti a cég kamionját? – kérdezte olvasónk. Dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

Vállalkozónak éjszakai pótlék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném megkérdezni, hogy egy bt. főállású tagja, ügyvezetője, fix fizetéssel (ezidáig), ha saját maga vezeti a cég kamionját hosszú úton, jár-e neki éjszakai pótlék ? Azt mondta neki valaki, aki szintén kamionos céget üzemeltet, hogy ha van valami üzemanyagkártyája, akkor kell neki számfejteni éjszakai pótlékot. Köszönöm a segítséget.

Műszakpótlék vagy éjszakai pótlék Kérdés

Tisztelt Cím! Egy munkavállaló minden alkalommal 18 órától 6 óráig van beosztva. Mivel minden alkalommal ugyanakkor kezd, én úgy gondolom éjszakai pótlék jár neki 22 órától 6 óráig. Kérem, ebben a kérdésben a megerősítésüket! Köszönettel Petrohai Marianna

Jár-e éjszakai és vasárnapi pótlék? Kérdés

Tehergépjármű-vezető heti 40 órás főmunkaviszonyban úgy dolgozik, hogy kedden és szombaton van pihenőnapja, a munkaideje minden nap délután 18 órától éjfél után 2 óráig tart. Kérdésem: jár-e, és ha igen, milyen pótlékok járnak a dolgozónak? Tisztelettel és köszönettel várjuk válaszukat.

Műszakpótlék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk szerződéses személyszállítással foglalkozik, autóbuszokkal szállítjuk a megrendelő cégek dolgozóit a munkahelyükre. Az általunk foglalkoztatott autóbuszvezetők részére eddig a munka törvénykönyve 141-142. §-ok alapján fizettünk műszakpótlékot, illetve éjszakai pótlékot attól függően, hogy milyen munkarendben és munkaidő-beosztásban dolgoztak. Ebben az évben felvettük a kapcsolatot egy szakértő céggel, akik a gépjárművezetők vezetési és pihenőidejével foglalkoznak, és ők azt tanácsolták, hogy nem a munka törvénykönyve, hanem az 1988. évi I. tv. alapján kell a gépjárművezetők pótlékát elszámolnunk. E törvény szerint csak az éjszakai időszakra (00.00-04.00) kell 15 százalékos bérpótlékot fizetnünk. Kérdésünk: a következő hónaptól fizethetünk-e kevesebb időre és kisebb összegű bérpótlékot a dolgozóinknak? Tisztelettel: Ecker Dániel

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalék

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Végrehajtónak járó költségek

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close