57 találat a(z) átalányadózó cimkére

Átalányadózó szochofizetése Kérdés

2021. évi őstermelő családi gazdaság átalányadózás bevételi értékhatár Kérdés

Őstermelés új adózás Kérdés

Kata adószámos magánszemély (őstermelő) és egyéni vállalkozó Kérdés

Ingatlan bérleti díjából levont szja Kérdés

Átalányadózó egyéni vállalkozó jogviszonya, járulékbevallása Kérdés

Egyéni vállalkozó 75%-os rokkant Kérdés

Átalányadó Kérdés

Átalányadózó egyéni vállalkozó Kérdés

Agrártermelők, figyelem! Most kell fizetni a kárenyhítési hozzájárulást! Cikk

A mezőgazdasági termelőknek meghatározott nagyságú termőföld esetén – a mezőgazdasági káresemények miatti károk kezelése céljából – kockázatközösséget kell alkotniuk, és kárenyhítési hozzájárulást kell fizetniük, a mezőgazdasági termelést érintő időjárási és más természeti kockázatok kezeléséről szóló törvény szerint. A fizetési határidő szeptember 15. A törvényben meghatározott esetekben önként is be lehet lépni a kockázatközösség tagjai közé.

Áfakörös átalányadózó könyvelése Kérdés

Egyéni vállalkozók, őstermelők, bérbeadók figyelem! Újból itt az adóelőleg-fizetési határidő Cikk

A 2020. évre vonatkozó – második negyedévi adóelőleget az szja-törvény hatálya alá tartozó magánszemélyeknek 2020. július 13-áig kell megfizetniük. Ide sorolhatók az egyéni vállalkozók, az őstermelők és azok a magánszemélyek, akik nem tartoznak az előzőek szerinti körbe, de jogszabály esetükben adóelőleg-fizetési kötelezettséget ír elő, mert például nem kifizetőtől származik az összevonandó jövedelem (bérbeadás).

Átalányadózó határérték átlépése Kérdés

Átalányadózó járulékfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Megerősítésre lenne szükségem. Vállalkozói jövedelem szerint adózó egyéni vállalkozó, akinek van mellette 36 órás munkaviszonya, és nem vesz ki havonta jövedelmet a vállalkozásából, akkor a vállalkozásában már nem fizeti meg a járulékokat. Ha van jövedelme, akkor pedig a tényleges jövedelem után fizet járulékot. Átalányadózó egyéni vállalkozó esetében, ha van a vállalkozás mellett 36 órás munkaviszony, és a vállalkozásban is van bevétel, ahol a 40% költséghányadot alkalmazza, akkor – függetlenül a 36 órás munkaviszonyától – ugyanúgy az átalányban megállapított jövedelme után fizetnie kell a járulékokat havonta? Tehát havi szinten meg kell állapítania a bevételét, és azután havonta járulékbevallást készíteni, és járulékot fizetni? Jól értelmezem? És ha a járulékminimumnál kevesebb a havi bevétele a vállalkozásnak, vagy ha több, akkor is a tényleges bevétele után fizeti a járulékokat? Előre is köszönöm szakmai eligazításukat! Kiss Beáta

Átalányadózó egyéni vállalkozó járuléka munkaviszony mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó az eva megszűnése miatt áttér a személyi jövedelemadó hatálya alá. Átalányadózást választ január 1-jétől, mivel költsége nem lesz, így viszont a 40%-os költséghányad érvényesíthető. Van 36 órát meghaladó munkaviszonya, a vállalkozásból jövedelmet (bért) nem realizál. A kérdésem az, hogy ebben az esetben kell-e járulékot fizetni az átalányadózás miatt? A törvényben azt olvastam, hogy a járulék alapja az átalányból származó jövedelem. Köszönöm: Buriánné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó szja, áfa

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Foglaló személygépkocsi

Nagy Norbert

adószakértő

Teljesítési dátum a számlán

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close