14 találat a(z) államkincstár cimkére

Gyed meghosszabbítása: szükség van módosító határozatra? Cikk

A március 23-ai 59/2020. kormányrendelet értelmében a gyed, gyes, gyet ellátások automatikusan meghosszabbodnak a veszélyhelyzet idején, amennyiben ezen ellátások a veszélyhelyzet alatt szűntek volna meg. Szakmai körökben bizonytalanság volt azzal kapcsolatban, hogy szükség van-e módosító határozat kiadására a munkáltató részéről a gyed további folyósításáról, annak lejártát követően is. Ezt tette rendbe a Magyar Államkincstár a 2020/02. számú kifizetőhelyek számára készült tájékoztató levelében.

Ezek a hivatalos 2019-es nyugdíjkifizetési időpontok Cikk

A Magyar Államkincstár honlapján a 2019-es nyugdíjkifizetési időpontokról szóló tájékoztatót tett közzé.

Késnek a nyugdíjak Cikk

Hiába kellett volna reggel megérkezniük a nyugdíjutalásoknak, sokan jelezték, hogy nem kapták meg a pénzt – írja a hvg.hu. Az OTP azt közölte, hogy várhatóan csak január 14-én jelenik meg a számlán az összeg, a Magyar Államkincstár viszont azt ígéri, hogy a bankszámlákra érkező nyugdíjak jóváírása napközbeni utalással történik meg.

Gazdasági igazgató bérezése Kérdés

Polgármesteri hivatal által kinevezett gazdasági vezető közalkalmazotti jogviszonyban alkalmazott. A bér összetétele: besorolási alapbér (250 ezer forint) + munkáltatói döntés alapján további 250 ezer forint), ez az össz bruttó bér. Kérdésem, hogy a munkáltatói döntés alapján kapott bér számfejtése megoldható úgy, hogy azt ne az államkincstár számfejtse? Gondolok itt megbízási díjra vagy van más jellegű kifizetési lehetőségre. Remélem, érthető a kérdésem megfogalmazása. Várom mihamarabbi válaszukat. Tisztelettel Siposné

Így igényelhető vissza az első sikeres nyelvvizsga díja, letölthető az űrlap Cikk

Letölthető az első sikeres nyelvvizsga díjához nyújtott támogatás igényléséhez szükséges nyomtatvány a Magyar Államkincstár honlapjáról.

Ellenőrzik a NAV-ot, az államkincstárt és a pártokat Cikk

Átadta az Országgyűlésnek az Állami Számvevőszék a jövő év első félévi ellenőrzési tervét, amelyből kiderül, hogy az ellenőrző tevékenységet végző szervezetek – az adóhivatal és az államkincstár – vizsgálatát, illetve a pártok és a költségvetési támogatásban részesülő pártalapítványok és alapítványok gazdálkodásának ellenőrzését is folytatják – tájékoztatta az MTI-t az ÁSZ pénteken.

Az államkincstár 254 milliárd forintot fizetett ki a gazdáknak Cikk

A Magyar Államkincstár 254 milliárd forint támogatást fizetett ki a gazdáknak az idén a közvetlen támogatások előlegkifizetési időszakában – a MÁK csütörtökön az MTI-vel.

Ezt üzeni a nyugdíjasoknak az államkincstár Cikk

A Magyar Államkincstár (MÁK) határidőben, a novemberi nyugdíjak utalásával egy időben kiküldte az egyszeri nyugdíj-kiegészítést, a nyugdíjprémiumot, illetve az egyszeri juttatás összegét is. A jóváírás a pénzintézeteknél november 10-én megtörtént, a nyugdíjasok számláján a pénzösszegek még azon a napon megjelentek, a posta pedig november 15-én kezdi a kézbesítést.

Beolvadt a nyugdíjfolyósító az államkincstárba Cikk

A kormány rendeletet alkotott a Magyar Államkincstár jogállásáról, szervezetéről és feladatairól, a kedden kiadott rendeletben már megjelentek a kincstár legújabb feladatai is, mint például a nyugdíjfolyósítás.

Itt az ÁSZ új ellenőrzési terve: ellenzéki pártok és az MNB is a listán Cikk

Kiemelten figyeli a folyamatban lévő beruházásokat, a felügyeleti tevékenységet végző intézményeket, a zárszámadást, illetve az államadósság-mutató alakulását, az államháztartás hiányát és az ország versenyképessége szempontjából meghatározó jelentőségű területeket az Állami Számvevőszék (ÁSZ) – derül ki az Országgyűlésnek benyújtott idei, második félévi ellenőrzési tervből. Az ellenzéki pártok gazdálkodását is vizsgálják a számvevők.

Jön az év fúziója! Beolvad a nyugdíjbiztosító az államkincstárba Cikk

Törvényjavaslatot terjesztett ma a parlament elé az emberi erőforrások minisztere az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnak a Magyar Államkincstárba történő beolvadásához szükséges törvénymódosításokról. A kormány döntése nyomán az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) 2017. november 1-jétől beolvad a Magyar Államkincstárba. Jelen törvényjavaslat az ehhez szükséges törvényi rendelkezéseket tartalmazza.

Idősek is bajba kerültek csalás gyanúja miatt Cikk

Fellebbezett, illetve azt megelőzően a Magyar Államkincstárhoz (MÁK) fordult a Baptista Szeretetszolgálat, miután házi segítségnyújtás szolgáltatásuktól a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozása miatt megvonták az állami finanszírozást – közölte a szolgálat kedden az MTI-vel. Kiemelték azt is, hogy a felfüggesztés az egyéb szociális intézményeket és a Baptista Szeretetszolgálat által fenntartott köznevelési intézményeket, iskolákat nem érinti.

Karácsonyi ajándék az újszülött babának Cikk

December 2-ától már kapható a megújított, 19 éves futamidejű, minden évben az előző évi inflációt 3 százalékkal meghaladó kamattal gyarapodó babakötvény. Mit kell tudni a jövő generáció önálló életkezdését megalapozó befektetési lehetőségről?

Családi pótlék és gyes: zavar a rendszerben Cikk

Akár több hónapos csúszásra is számítania kell annak, aki mostanában igényelt vagy igényel az államkincstártól családtámogatást.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlan tulajdonjogának átadása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Gyedhez 365 nap

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Tevékenységi kör bővítése

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close