8 találat a(z) állami cég cimkére

15 százalékkal emelkednek a bérek a közszolgáltató vállalatoknál Cikk

A kormány 3 éves bérmegállapodást ír alá, amely lehetővé teszi, hogy az állami közszolgáltató vállalatoknál 15 százalékkal emelkedjenek a bérek 2021-2023-ban összesen 152 milliárd forintból – közölte Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter mai sajtótájékoztatóján.

Közérdekű adat-e, mennyit keresnek a köztulajdonban álló vállalatok munkavállalói? Cikk

Közérdekű adatigénylés érkezett egy köztulajdonban álló vállalathoz. Az adatigénylés a kft. 2020. évi szervezeti, illetve személyzeti rendszerére vonatkozóan az egyes munkakörökhöz tartozó bérek, illetve egyéb jogcímen nyújtott juttatások bruttó összegére vonatkozott. Ennek jogszerűségét vizsgálta a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, cikkünkben összefoglaljuk a felügyeleti hatóság megállapításait.

Látványcsapatsport-támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Látványcsapatsport-támogatás nyújtásával kapcsolatban van-e olyan kizáró tényező, hogy a 100%-ban állami tulajdonban lévő nyereséges gazdasági társaság nem adhat látványcsapatsport-támogatást? Amennyiben lenne ilyen, akkor kérném a törvényi hivatkozást legyen szíves feltüntetni! Üdvözlettel Geresics Tímea

Itt kereshet eladó állami céget Cikk

Folytatódik az állami társasági részesedések online értékesítése, folyamatosan jelennek meg újabb cégek a kínálatban – közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV).

Dől a pénz az állami szektorba Cikk

Több lépésben 30 százalékkal nő az állami tulajdonú cégek dolgozóinak bére 2019-ig – közölte Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Közpénzből gazdálkodók: ennyi fizetés jár főnöknek, beosztottnak Cikk

A köztulajdonban álló munkáltató közpénzből gazdálkodik, szigorú elszámolási kötelezettséggel tartozik. Erre figyelemmel az általánosnál szigorúbb szabályok irányadók az érintett munkáltatóknál foglalkoztatottak munkaviszonyára is.

Legyen bérplafon az állami cégeknél? Népszavazási kérdés górcső alatt Cikk

Elutasította és nem terjeszti a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elé a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke Kész Zoltánnak két, az állami cégeknél a kétmilliós bérplafon visszaállításáról szóló népszavazási kezdeményezését – derül ki az NVI elnökének szerdai határozataiból.

Itt havi 5 millió forintot is kereshet Cikk

Egyes állami vezetők hamarosan akár havi bruttó 5 millió forintot is kereshetnek a prémiumon és a béren kívüli juttatásokon felül.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Közösségen belüli bérmunka

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Régi Art. 24/A § adószám-felfüggesztés jogszabályi törlése

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

SZÉP-kártya elfogadása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close