68 találat a(z) áfafizetési kötelezettség cimkére

Katás szolgáltatásnyújtás Nagy-Britanniába Kérdés

Bérletidíj-fizetési mentesség Kérdés

Ingyenesen kapott tárgyi eszköz Kérdés

Végelszámolás – tárgyi eszköz vagyonfelosztásával Kérdés

Import szolgáltatás áfa térítés nélküli átvétel Kérdés

Ezek a vevői készlet egyszerűsítésének szabályai Cikk

2020. január 1-jétől az EU-s jogharmonizáció okán változtak Magyarországon is a vevői készlet egyszerűsítésére vonatkozó előírások. Az átmeneti rendelkezések miatt év végéig érdemes lehet másnak eladni vagy visszaszállítani a tavalyi és még régebbi készleteket, ha azok értékesítésére várhatóan év végéig nem kerül sor.

Egyéni vállalkozó – áfa Kérdés

Lakásszövetkezet számlázása Kérdés

Kata adózó szállásadása Kérdés

Külföldi online konferencia Kérdés

Ingatlanapport Kérdés

Tisztelt Szakkértő! Ha egy cég apportál egy másik cégbe az alábbi besorolású ingatlant: o raktár, o üzlethelység, o iroda, o egyéb helyiség, o kivett lakóház, udvar, o kivett lakóház, udvar, üzem, akkor az apportáló cégnél keletkezik-e áfafizetési kötelezettség? Az ingatlanértékesítés esetében a cég az adómentesség helyett az általános szabályok szerinti adókötelessé tételt választotta, mely szerepel a törzsadataiban is. Előre is köszönöm a válaszukat.

Ingatanértékesítés áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy régi társasházi ingatlan, melynek fele-fele arányban egy cég és egy maganszemély a tulajdonosa. A cég kizárólag tárgyi adómentes tevékenységet végez. A tulajdonosok most szeretnék értékesíteni a lakást, a kérdésem az, hogy az eladásból származó bevétel a cég esetében milyen adófizetési kötelezettséggel jár? Elsősorban arra szeretnék megerősítést kapni, hogy a bevétel után a cégnek nem keletkezik áfafizetési kötelezettsége. Milyen egyéb "apróbetűs" tudnivaló, "odafigyelnivaló" szabály vonatkozik az ügyletre könyvelés és adó szempontjából? A magánszemély tulajdonosnak kell-e szja-t fizetnie a bevétel rá eső része után? Várom megtisztelő válaszát! Üdvözlettel, Timea

Áfafizetési kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem szíves válaszát az alábbiakra! Egy hírlapforgalmazó bt. a forgalom utáni jutalékról számlát állít ki a Lapker Zrt. felé (illetve önszámlázás) szerződés alapján, folyamatos szolgáltatásként és utólag. A bt. 2020. január 1-jétől alanyi adómentességet választott. A 2019. december hóról és a IV. negyedév plusz jutalékáról kiállított számlán a teljesítés ideje már 2020. január hó. Kérdés, hogy ezen időszakokra az áttérés miatt a számlában még áfás adóalanyként az áfát fel kell-e számítani, vagy alanyi mentes adószámmal már az áfát nem kell megfizetnie a 2019. december és 2019. IV. negyedévi jutalék után a bt.-nek?

Milliárdos kárt okozó számlagyár ügyében született ítélet Szegeden Cikk

Egy szegedi számlagyárat működtető csoport tagjai és a fiktív bizonylatokat felhasználó cégek vezetői ügyében hozott ítéletet a Szegedi Törvényszék szerdán, olvasható az MTI oldalán.

Alanyi adómentes adózó áfafizetési kötelezettsége közösségi termékbeszerzéskor Cikk

Számos esetben tapasztalta a NAV az ellenőrzései során, hogy az általános forgalmi adóban alanyi adómentességet választó adóalanyok figyelmét elkerüli, hogy egyes esetekben őket is áfafizetési kötelezettség terheli függetlenül attól, hogy az alanyi adómentes értékhatárt (12 millió forint) nem lépték át – írja honlapján az adóhatóság.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

EU árubeszerzés, áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Páholybérlet áfája

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close