27 találat a(z) ÁNYK cimkére

Verzióhibás bevallás Kérdés

ÁNYK kivezetése Kérdés

Bővül az eÁfában elérhető funkciók köre, napirenden az ÁNYK kivezetése Cikk

Számos új funkció bevezetésén van már túl a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) eÁfa rendszere, melynek fejlesztése egészen 2025-ig el fog tartani. A könyvelőszoftverekre ezen a téren is egyre nagyobb szerep hárulhat, a hagyományos nyomtatványkitöltő rendszer, az ÁNYK kivezetése ugyanis már napirenden van, derült ki a Kulcs-Soft által szervezett kerekasztal-beszélgetésen – írja sajtóközleményében a Kulcs-Soft.

Niveus: nem nagy siker eddig az eÁfa Cikk

Az eÁfa rendszert 2024 elején vezették be, de az elmúlt hónapok tapasztalati alapján eddig nem igazán használták a vállalkozások. A Niveus Consulting Group ügyfélkörében végzett nem reprezentatív felmérés alapján az derült ki, hogy az eÁfa rendszer sok esetben hibákkal küszködik és sok javítás vár még rá annak érdekében, hogy elterjedjen – derül ki a Niveus Consulting Group sajtóközleményéből.

Változás! Az eGN-ben kell teljesíteni a nitrát adatszolgáltatást március 31-éig Cikk

A termelőknek a nitrát adatszolgáltatást az idei évtől az ÁNYK nyomtatványkitöltő program helyett az elektronikus gazdálkodási napló (eGN) felületén kell teljesíteniük. Az adatok beadásának határideje 2024. március 31. További változás, hogy az eGN felületén a teljes nitrát nyilvántartást rögzíteni kell – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Kezdődik az eÁfa korszaka – útmutató az első bevalláshoz 2. rész Cikk

Az első részben az eÁfa rendszer webes megoldását mutattuk be, most a NAV eÁfa M2M rendszer megoldását vesszük górcső alá – derül ki az RSM Hungary összefoglalójából.

Kezdődik az eÁfa korszaka – útmutató az első bevalláshoz 1. rész Cikk

Az eÁfa rendszer elindítása jelentős mérföldkő a magyar adóbevallási gyakorlatban. Ez a rendszer, amely 2024-től áll rendelkezésre, lehetőséget biztosít a vállalkozások számára, hogy hatékonyabban és átláthatóbban kezeljék áfa bevallásaikat – derül ki az RSM Hungary összefoglalójából.

Tájékoztatás az ÁNYK használhatóságának meghosszabbításáról Cikk

A Magyar Közlöny 2023. évi 124. számában megjelent az ÁNYK használhatóságának meghosszabbítását elrendelő 420/2023. (VIII. 31.) kormányrendelet – írja hírlevelében a Magyar Ügyvédi Kamara (MÜK).

NAV: üzemszünet várható több online felületen Cikk

Karbantartás lesz a Központi Azonosítási Ügynök felületén 2023. július 14-én – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

NAV: több online felület sem lesz elérhető karbantartás miatt Cikk

Karbantartást végeznek a napokban a Központi Azonosítási Ügynök szolgáltatáson – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Gazdálkodási napló és üzemirányítási szoftverfejlesztők figyelmébe – 2022 Cikk

Elkészültek a 2022-es ÁNYK nyomtatványok beküldésének programozásához szükséges fejlesztések – tette közzé honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

NAV: AATKOD, adatszolgáltatás az adattörlő kódokról Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2022. december 15-től részt vesz a tartós adathordozók végleges hozzáférhetetlenné tételéhez szükséges adattörlő kód igénylésének eljárásában. Ettől az időponttól a NAV SORSZIG-elnevezésű nyomtatványán kérhető – a nyugta- és számlanyomtatványok sorszámtartománya mellett – már az adattörlő kód is.

Az ONYA-ban is elérhető lesz a készpénzes fizetést bejelentő nyomtatvány Cikk

Augusztus 18-ától már az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban (ONYA) is bejelenthetik az adóhatóságnak a kapcsolt vállalkozások az egymillió forintnál nagyobb összegű, készpénzben kifizetett szolgáltatásokat – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

NAV: augusztus közepétől a SORSZIG-nyomtatvány az ONYA-n érhető el Cikk

A nyugták és számlák nyomdai előállításakor a sorszámtartományt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a számla és a nyugta adóigazgatási azonosításáról, valamint az elektronikus formában megőrzött számlák adóhatósági ellenőrzéséről szóló 23/2014. NGM rendelet 4. § (2) bekezdése értelmében, az előállító SORSZIG-nyomtatványon benyújtott kérelme alapján jelöli ki. A nyomtatványt a NAV 2022. augusztus 18-ától az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban (ONYA) teszi elérhetővé. Így egyszerűbben, gyorsabban tölthető ki és nyújtható be a NAV-hoz – tette közzé honlapján a NAV.

Egyéni vállalkozói tevékenység szüneteltetése: ezek a legfontosabb tudnivalók Cikk

Az egyéni vállalkozók számára jogszabályi lehetőség a tevékenység szüneteltetése, amely biztosítja, hogy a tevékenységét átmenetileg felfüggeszteni kívánó egyéni vállalkozó törlésére ne kerüljön sor. Ahhoz azonban, hogy a szüneteltetés szabályszerű legyen, a vállalkozónak szigorú feltételeknek kell megfelelnie, bejelentési kötelezettséggel jár, és az időtartama sem lehet végtelen. Cikkünk összegyűjtötte a szüneteltetéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Adománygyűjtés Facebookon

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Választott tisztségviselő menedzserszűrése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink