hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Adóelkerülőket és adóminimalizálókat keres a NAV

  • MTI

A Nemzeti Adó- ás Vámhivatal (NAV) adóigazgatóságai Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye területén a munkaerő közvetítéssel, kölcsönzéssel foglalkozó, az őrző-védő és takarító vállalkozások körében fokozza az ellenőrzést az elkövetkező hetekben - tájékoztatott a szervezet észak-magyarországi regionális adó főigazgatósága közleményben.

A közeljövőben elsődlegesen a költségvetési bevételek szempontjából kockázatosnak minősülő, adókötelezettségeiket nem, illetve a hatályos szabályozástól eltérően teljesítő, adóelkerülő és adóminimalizáló vállalkozásokat "szólítják" meg az adóhatóság ellenőrei - tudatta a NAV közleményében.
   
A vizsgálatok célja az adóelkerülő cégek gyors és hatékony kiszűrése, az ágazatban foglalkoztatott jelentős számú munkavállaló biztosítási jogviszonyának rendezettsége.
   
A fokozott ellenőrzést az tette szükségessé, hogy több egyedi esetet tapasztaltak az adóellenőrök, amelyekben jelentős számú foglalkoztatottat nem jelentettek be, a vállalkozások nagy összegű fiktív számlák felhasználásával tettek kísérletet az adóalap csökkentésére.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Növénybiztosítás díjbekérő, számla?

Nagy Norbert

adószakértő

Autóbérlés 3. országbelinek

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink