hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Lefüleltek egy számlagyárat: százmilliós kárt okoztak

  • MTI

Húsz megrendelőjével együtt bukott le az a számlagyár, amely három Komárom-Esztergom megyei cég nevében számlázott, s ezzel összesen százmilliós adócsaláshoz nyújtott segítséget - írta szerdai számában a 24 Óra.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának pénzügyi nyomozói a mintegy húsz céget érintő adócsalás gyanúja miatt harminc helyszínen tartottak házkutatást Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megyében.
   
A csoport három Komárom-Esztergom megyei cég nevében 2007 óta valótlan tartalmú számlákat állított ki több gazdasági társaság részére. A számlabefogadó cégek a fiktív számlák révén az államháztartás bevételét több mint százmillió forinttal csökkentették.
   
Az akcióban a negyven pénzügyi nyomozó hatalmas mennyiségű könyvelési anyagot foglalt le, tíz embert gyanúsítottként hallgattak ki, közülük heten előzetes letartóztatásban vannak. Tettükért akár 8 év szabadságvesztést is kaphatnak - írta a lap.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csed új munkaviszony esetén

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Iparűzésiadó-előleg módosítása önellenőrzéssel

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink