hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Béren kívüli juttatások: ami népszerű és ami problémás

  • adozona.hu

Jelentős változások történtek a legnépszerűbb, adókedvezménnyel támogatandó cafeteria-elemek toplistáján, de az étkezési utalvány vezető helyét semmi sem veszélyezteti - derül ki egy felmérésből.

A leginkább támogatandó felhasználási területek tízes ranglistáján a gyógyulás, mint támogatandó cél a tavalyi 6. helyről tört előre a dobogó második fokára. Eközben a 2010-es listához képest négy helyet esett vissza az iskolakezdés támogatásának fontossága, míg a 12. helyről érkezett az idei top 10-be a helyi bérlet - írja a Napi Gazdaság a Cafeteriatrend.hu felmérésére hivatkozva.

A legnagyobb adókedvezményt az étkezés támogatásához látnák szükségesnek, ám a második helyen - talán a magánpénztárak államosításának is betudhatóan - a nyugdíjcélú megtakarítások állnak. További jelentős változás a 2010-es állapothoz képest, hogy míg a megkérdezettek szerint az üdülés támogatásánál a magasabb adóteher is elfogadható, addig a képzések megvalósításához több támogatást várnak a munkáltatók - olvasható a cikkben.

Előkelő helyen szerepel a problémák listáján az internetszámlák kezelése - emeli ki a felmérés. A 2011-es törvénymódosítások következtében a munkáltató szigorú keretek között kell, hogy kezelje az elszámolt internet számlákat. Külön nehezíti az elszámolást az is, hogy az internet-szolgáltatók gyakran teljesen különböző struktúrában számláznak (előre, utólag, csomagok, kedvezmények), így az egyes számlák külön vizsgálatot igényelnek a munkáltatóktól.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kft. üzletrész eladása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Házhoz járó kozmetikus – iparűzési adó

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink