hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Kap-e táppénzt az alkalmi munkavállaló?

  • adozona.hu

Jár-e táppénz az alkalmi munkavállalónak, ha a munkahelyén balesetet szenved? Olvasónk kérdésére az Adózóna munkajogásza, Horváth Linda válaszol.

Alkalmi munkavállalóként jár-e nekem táppénz? Az történt ugyanis, hogy a munkahelyen kibicsaklott a térdem-de a műszakot végig dolgoztam. Hazamentem, de este már annyira fájt, hogy orvoshoz mentem. Az beutalt a traumatológiára, ahol megállapították: víz van a térdemben, pihenés javasolt, vagyis munkaképtelen vagyok. Annyi szépséghibája van a dolognak, hogy én aznap mondtam fel, családi problémákra hivatkozva. Ez mind szombati napon történt.

Az alkalmi munkavállaló, miután nem minősül biztosítottnak, nem szerez jogosultságot egészségügyi szolgáltatásra, egészségügyi pénzbeli ellátásokra (pl.  táppénz). Így Önnek nem lesz táppénzre jogosult.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Reprezentáció, üzleti ajándék adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Kifizetőt terhelő 40 százalékos kata II

Szipszer Tamás

adószakértő

Új kata 1041

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs