hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

NAV-razzia: "rajtakapták" a 44 éves szabót

  • MTI
5

Hamisított DVD-t, CD-t, ruhaneműt és cipőt árult az a kazincbarcikai nő, akit a napokban lepleztek le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a Borsod megyei Hidvégardóban.

Varga Zoltán közölte: a 44 éves női szabótól több mint százezer forint értékű, hamis márkajelzéssel ellátott pólót, szabadidőruhát, cipőt és papucsot, valamint mintegy másfél millió forint értékű hamisított DVD-t és CD-t foglaltak le. A nő ellen szerzői vagy szerzői jogokhoz kapcsolódó jogok megsértése miatt indult eljárás.

A nő Hidvégardó egyik utcájában egy mobil árusítóhelyre pakolta ki portékáját, amikor igazoltatták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Vám-és Pénzügyőri Igazgatóságának pénzügyőrei. Számlái nem voltak az árukról, de még vállalkozása sincs; a nála talált termékek mindegyike hamis volt.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (5)
Ferke

Persze, büntessenek mindenkit, aki törvényt sért. De akkor a rendőrség kapja el a politikus fényjelzéses gyorshajtó gazembereket, delgációkat, az apeh (nav, az ördögbe is!), miniszterelnökünk családi vállalkozásait is vizsgálja meg öt évre visszamenőleg, tegye ezt meg még az "elszámoltatási" kormánybiztossal is, kivétel nélkül. Amíg vannak törvényesített törvény felettiek, addig röhej az egész. Vagy mondjuk ki: Magyarországon ma születési előjogon alapuló diktatúra van. és nem demokrácia.

senkisem

A milliárdosokat békénhagyják, mert ők tudják, hogy kinek van vaj a fején a politikusaink közül. Ez szerintem így is marad a következő 200 évben. A gazdag gazdagodik, a szegény meg éhen hal.

perilla

Nyugodtan végigmehetnek a NAV-osok a határ mellett minden volt és most is működő KGST piacon, ahol már nem is forintért, hanem euróért árulnak, ahol csak akkor váltanak magyarra, ha kifejezetten magyarul szólunk hozzájuk.. az árak is szinte csak euróban vannak kitéve!
A kínai üzletekben miétr számológépbe ütik az áru árát? Miért nem pénztárgépbe??
de még a zöldség és gyümölcsboltoknál is.. a piacokon meg aztán a viszonteladók vannak túlsúlyban... diktálják a magas árakat
Közben meg helyben van NAV kirendeltség...
Megy a seft nagyban! számla meg sehol

Petya

Gratulálok a navnak a "nagy" fogáshoz. nem inkább a százmilliós/milliárdos csalókat kellene végre "rajtakapni"???

Kocsmáros Tomi

Na végre! Eljutottunk ide is ,hogy nem csak a legális vállalkozásokat b.....tatják.

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.




További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csed új munkaviszony esetén

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Iparűzésiadó-előleg módosítása önellenőrzéssel

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink