hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Korkedvezményes nyugdíj: a kormánytöbbség egyetlen módosító javaslatot sem támogat

  • MTI

Az MSZP és a Jobbik frakció tagjai egyaránt a korkedvezményes nyugdíj megszüntethetőségét is lehetővé tevő, fideszes alkotmánymódosítási javaslat visszavonását kérték az előterjesztés parlamenti, kedd esti részletes vitájában, míg a kormánypárti képviselők kitartottak az indítvány mellett.

A szocialista Lamperth Mónika úgy fogalmazott, az előterjesztéshez azért nem nyújtottak be egyetlen módosító javaslatot sem, mert az javíthatatlannak tartják. Az ellenzéki politikus szerint a kormánytöbbség úgy kívánja elvenni a korkedvezményes nyugdíjban részesülők szerzett jogait, hogy közben nem tisztázza: pontosan kiket és miért érintenék a változások.
   
Bertha Szilvia (Jobbik) felszólalásában arra figyelmeztette a kormányt, hogy szerinte a korkedvezményes nyugdíjban lévő rendvédelmi dolgozók ismételt foglalkoztatása százmilliárd forintos többletköltséget jelentene az államnak a bérekre rakodó járulékok és egyéb költségek miatt. Hozzátette: a Jobbik az alkotmánymódosítás esetén a strasbourgi székhelyű emberi jogi bírósághoz fordul, a testület pedig szintén százmilliárdokra rúgó visszamenőleges kártérítésre kötelezheti Magyarországot.
   
Répássy Róbert közigazgatási és igazságügyi államtitkár a vita során többször is érthetetlennek nevezte, hogy a Jobbik miért áll ki a pályájukat jellemzően a '70-es és '80-as években kezdett rendőrök, mint mondta "Kádár-huszárok" szerzett jogai mellett. Sneider Tamás erre a Jobbik padsoraiból azt válaszolta, hogy ők a "bosszú népével" ellentétben hisznek a keresztényi megbocsátásban, illetve nem osztják a kollektív bűnösség elvét. Frakciótársa, Németh Zsolt pedig azt kérdezte, ezek alapján Pinté Sándor is Kádár-huszárnak tekinthető-e, amire Répássy Róbert azt válaszolta, nem védi a belügyminiszter korkedvezményes nyugdíját.
   
A Fidesz frakciójából felszólaló Vas Imre és Tapolczai Gergely egyaránt azt közölte, hogy a kormánytöbbség egyetlen módosító javaslatot sem támogat.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Adott kölcsön kamata

Nagy Norbert

adószakértő

Kockázati életbiztosítás adózása

Adózóna  szerkesztőség

kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink