hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Oszkó meglepődött: "Aki éhezik a dicséretre, akár ezt is annak veheti"

  • adozona.hu

Oszkó Péter nem dicsért. Az egykori pénzügyminiszter a Magyar Nemzetnek adott interjújához illesztett címről írt blogbejegyzést.

Talán mindenki másnál jobban meglepődtem én magam, amikor egyébként kiegyensúlyozott gazdasági hírportálokon olvastam vissza, hogy micsoda dicséretet kapott tőlem a kormány - így reagált blogjában Oszkó Péter arra, hogy a Magyar Nemzetnek adott interjújának szemléjét a Magyar Távirati Iroda azzal a (lap által is adott) címmel tette közzé, hogy "Oszkó Péter szerint jó irányban haladunk".

Az egykori pénzügyminiszter azt írja: az interjú szövege pedig ténylegesen híven tükrözi vissza, amit mondtam. A cím és a felvezetőszöveg értelemszerűen már az újság saját összefoglalója és értelmezése.

Oszkó Péter beidézi a vonatkozó kérdés-választ is:
” - Tudjuk, hogy a magán-nyugdíjpénztári intézkedésekkel, a különadókkal nem értett egyet. Mi az, amit jónak tart az eddigi lépésekben?
- Messzemenően egyetértek azzal, hogy a kormány a költségvetési egyensúly tartós biztosítását a kiadási oldalon elérhető megtakarításokkal kívánja elérni. Vannak még tisztázatlan kérdések, de most már lassan abba az irányba alakul a kormány gazdaságpolitikája, hogy elkezd foglalkozni a húsz éve halogatott problémákkal. A nagy kérdés jelenleg az, hogy miként sikerül kivitelezni az intézkedéseket.”

Azt is leírja: "azt is elmondtam, hogy ha az új kormány nem az adóbevételek kiengedésével kezdi a tevékenységét, akkor lényegesen kisebb mértékű kiadási korrekcióval fenn lehetett volna tartani a költségvetési egyensúlyt és messze nem lenne akkora kiigazításra szükség, amekkorára most készül".

Bejegyzését ezzel zárja: "a kormány  eljutott a megfelelő kérdések megfogalmazásáig, a végleges válaszok persze még váratnak magukra. Aki éhezik a dicséretre, akár ezt is annak veheti".

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Pénztárgép használata

Bunna Erika

adótanácsadó

Facebook-hirdetés számlájának elszámolása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Nem számlázott szolgáltatás könyvelése

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close