hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Oszkó meglepődött: "Aki éhezik a dicséretre, akár ezt is annak veheti"

  • adozona.hu

Oszkó Péter nem dicsért. Az egykori pénzügyminiszter a Magyar Nemzetnek adott interjújához illesztett címről írt blogbejegyzést.

Talán mindenki másnál jobban meglepődtem én magam, amikor egyébként kiegyensúlyozott gazdasági hírportálokon olvastam vissza, hogy micsoda dicséretet kapott tőlem a kormány - így reagált blogjában Oszkó Péter arra, hogy a Magyar Nemzetnek adott interjújának szemléjét a Magyar Távirati Iroda azzal a (lap által is adott) címmel tette közzé, hogy "Oszkó Péter szerint jó irányban haladunk".

Az egykori pénzügyminiszter azt írja: az interjú szövege pedig ténylegesen híven tükrözi vissza, amit mondtam. A cím és a felvezetőszöveg értelemszerűen már az újság saját összefoglalója és értelmezése.

Oszkó Péter beidézi a vonatkozó kérdés-választ is:
” - Tudjuk, hogy a magán-nyugdíjpénztári intézkedésekkel, a különadókkal nem értett egyet. Mi az, amit jónak tart az eddigi lépésekben?
- Messzemenően egyetértek azzal, hogy a kormány a költségvetési egyensúly tartós biztosítását a kiadási oldalon elérhető megtakarításokkal kívánja elérni. Vannak még tisztázatlan kérdések, de most már lassan abba az irányba alakul a kormány gazdaságpolitikája, hogy elkezd foglalkozni a húsz éve halogatott problémákkal. A nagy kérdés jelenleg az, hogy miként sikerül kivitelezni az intézkedéseket.”

Azt is leírja: "azt is elmondtam, hogy ha az új kormány nem az adóbevételek kiengedésével kezdi a tevékenységét, akkor lényegesen kisebb mértékű kiadási korrekcióval fenn lehetett volna tartani a költségvetési egyensúlyt és messze nem lenne akkora kiigazításra szükség, amekkorára most készül".

Bejegyzését ezzel zárja: "a kormány  eljutott a megfelelő kérdések megfogalmazásáig, a végleges válaszok persze még váratnak magukra. Aki éhezik a dicséretre, akár ezt is annak veheti".

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink