hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Reálhozam: mikor utalnak a magánnyugdíjpénztárak?

  • adozona.hu

A hétfőn elfogadott törvény alapján már jól körvonalazódik, a reálhozam kifizetésére mikor is számíthatnak az egykori magánnyugdíj-pénztári tagok.

Az elszámoláshoz egy teljesen új számítástechnikai modult kell kifejlesztenünk, de ezek a munkálatok már folyamatban vannak, nem látjuk tehát akadályát annak, hogy augusztus végéig megtörténjen a kifizetés − mondta Lehoczky László, az MKB magánkasszájának vezetője a Napi Gazdaságnak. A magán-nyugdíjpénztári reálhozam pontos összege az elszámolás napjával (május 31.) lesz meghatározható, az ezen naphoz tartozó egységárfolyam és ezzel a reálhozam pontos összege június 7-étől válik ismertté − hangsúlyozták az AXA-nál.

Paczolai Szabolcs, a Dimenzió ügyvezetője szerint a pénztári kiutalás augusztus végéig valószínűsíthető, de ehhez arra lenne szükség, hogy a nyugdíjkezelő alap augusztus közepéig adja vissza az igényelt összeget. A Honvédnál kijelentették: végre tudják hajtani egy hónap alatt a kiutalásokat. Az ING-nél szintén azt hangsúlyozták, hogy felkészültek a hozamgarantált tőke feletti hozamok kiszámítására és a nyilatkozatok szerinti módon történő átutalására, illetve a tagokkal történő elszámolásra.

A cikk folytatását olvassa el itt!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Térítésmentes átadás civil szervezet

Pölöskei Pálné

adószakértő

Számviteli beszámoló

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink