hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Negyvennégy millió forintos adócsalás: 5 évre lecsukhatják a cégvezetőt

  • adozona.hu

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) adóigazgatási munkatársai ellenőrizték, nyomozói pedig őrizetbe vették azt a cégvezetőt, akinek cége alvállalkozóként jegyellenőröket foglalkoztatott, de adóbevallási és -fizetési kötelezettségét nem teljesítette. A cégvezetőt egyelőre 44 millió forintos adócsalással gyanúsítják.

A NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának feljelentése alapján a NAV nyomozó szerve adócsalás miatt nyomozást rendelt el egy biztonsági szolgáltató céggel kapcsolatban. Az ellenőrzés elrendelésére a cég adóhatóságnál nyilvántartott adatainak ellentmondásai miatt került sor, a NAV informatikai rendszerei ugyanis jelezték, hogy a bejelentési és bevallási adatok nincsenek összhangban. A vizsgálat során bebizonyosodott, hogy a vállalkozás 2010 márciusa és novembere között havonta átlagosan 143 bejelentett ellenőrt foglalkoztatott, ámde bevallási és befizetési kötelezettségének nem tett eleget, ezzel több, mint 44 millió forint kárt okozott a költségvetésnek. A cégvezető az adócsalásért öt évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. A január óta működő Nemzeti Adó- és Vámhivatal a tetemes adócsalást gyakorlatilag „házon belül” felgöngyölítette, ugyanis adóigazgatási szakemberei és nyomozói együttműködve, egymás munkáját segítve és kiegészítve néhány napon belül eljutottak a cégvezető őrizetbe vételéig, akinek előzetes letartóztatását a bíróság el is rendelte.

 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ajándék kupon

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Unión kívüli szolgáltatás

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink