hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Kétszázmilliós adócsalás gabonával

  • MTI

Kapcsolt ellenőrzés buktatta le azt az adózót, akinek bevallása szerint nem volt fizetni valója, az általa kibocsátott számlák szerint azonban csaknem 26,5 ezer tonna gabonát értékesített, s a 204 millió forint áfát nem vallotta be - közölte az adóhatóság.

A revizorok a sajtóközlemény szerint áfa ellenőrzést végeztek egy dél-dunántúli adózónál, aki bevallásaiban sem fizetendő, sem pedig levonható áfát nem tüntetett fel. Egy kft.-nél tartott vizsgálat ugyanakkor arra derített fényt, hogy nagy összegű forgalmi adót tartalmazó számlákat bocsátott ki a kft.-nek.
   
A revízió a hiányos iratanyag ellenére azt is feltárta, hogy az adózó másoknak is számlázott különböző gabonafélék eladása után, de egyetlen esetben sem vallotta be az áfát és adófizetési kötelezettségének sem tett eleget.
   
Az adózó az ügyletekről, a partnerekről, a szállításokról, a gabonafélék adásvételéről csak homályos információkkal tudott szolgálni, konkrét eseményekre nem emlékezett.
   
A számlákon szereplő gabonafélék teljes súlya 26.425 tonnát tett ki, a be nem vallott és meg nem fizetett általános forgalmi adó összege 204 millió forint. Az APEH Dél-dunántúli Regionális Igazgatósága büntető feljelentést tett különösen nagy értékre elkövetett adócsalás megalapozott gyanúja miatt.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tartósan beteg munkavállaló végkielégítése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Német állampolgár

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Öregségi nyugdíj

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink