hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Januártól adókedvezmény kisvállalkozásoknak

  • MTI

A kis- és középvállalkozások akkor kaphatnak jövő évtől fejlesztési adókedvezményt, ha vagy a foglalkoztatotti létszámot, vagy a bérköltséget növelik - mondta Budai Bernadett kormányszóvivő a kabinet szerdai ülését követően.

A nyáron elfogadott adócsomag részeként 2010. január 1-jétől változik a társasági adóról szóló törvény is. Ez teszi majd lehetővé, hogy jövő évtől a kis- és közepes vállalkozások fejlesztési adókedvezményt kaphassanak, ha legalább 500 millió forint értékű beruházást hajtanak végre - tette hozzá. A kormány e szabály részleteiről döntött - mondta a szóvivő. Kifejtette: a kabinet döntése értelmében az adókedvezmény igénybevételéhez az érintetteknek vállalniuk kell, hogy a beruházással bővítik a foglalkoztatotti létszámot, vagy ha ezt nem teszik, a bérköltséget kell növelniük, azaz emelniük kell a meglévő dolgozóik fizetését. Tovább bővül a lehetséges igénylők köre is - fűzte hozzá Budai Bernadett -, jövő évtől a mezőgazdasági termékfeldolgozással és forgalmazással foglalkozó vállalatok a 25 millió eurót meghaló költségű beruházásaikhoz is igényelhetik a támogatást. Budai Bernadett kormányszóvivő kitért arra is, hogy csökken az adókedvezményt igénybe vehető vállalkozások adminisztratív terhe: jövőre nem lesz kötelező az egy hónapnál nem régebbi hiteles cégkivonat, illetve a díj befizetését igazoló okmány csatolása is, megszűnik a kérelem benyújtásakor fennálló formakényszer is.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Családi gazdaság kilépő tagja

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Munkabért terhelő párhuzamosan több letiltás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink