hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Középiskolásokat versenyeztet az APEH

  • dr. Marosi Andrea

Lezajlott a RangAdó országos döntőjének első fordulója, így pénteken már csak a legjobb négy csapat verseng egymással. Az APEH középiskolások számára indított országos vetélkedőjének döntője kétfordulós, a csütörtöki első fordulóban – amit a Kiemelt Adózók Igazgatóságán rendeztek – 7 csapat, a 7 régió egy-egy győztese mérkőzött meg. A pénteki második fordulóban már a 4 legjobb csapat között dől el a végső sorrend, amit az MTV rögzít, és az m1-es csatornáján szombat délután sugároz.

A RangAdó-ra országosan 194 iskola 664 csapata nevezett be, csapatonként 5-5 fővel. A csapatok 3 internetes fordulóban vettek részt, majd a legeredményesebbek regionális fordulókban mérték össze tudásukat, ahonnan régiónként 1-1 csapat került be a vetélkedő országos döntőjébe. Az APEH első alkalommal meghirdetett országos középiskolai vetélkedőjének a célja az volt, hogy bővítse a középiskolások adózási ismereteit, megismertessen adózástörténeti érdekességeket, napjaink alapvető adózási tudnivalóit, így például a magyar adórendszer felépítését, a kiemelt adónemeket, az adózók jogait és kötelességeit, valamint magát az adóhivatalt. 

A pénteki végső döntő – amelyet az MTV 1-2. Stúdiójában rendeznek – feladatainak kivitelezésében sztárvendégek is közreműködnek a csapatok oldalán. A diákokat segíti majd a szereplésben Csányi Sándor, Fenyő Iván, Kovács Patrícia és Stefanovics Angéla színművész. Az utolsó megmérettetést Szántó Dávid, az MTV riportere vezényli le. Az országos döntő második fordulójának teljesítményét négytagú zsűri értékeli. A bírálóbizottság tagja: Szikora János, az APEH elnöke, Veres János és Kupa Mihály volt pénzügyminiszterek, és Palócz Éva, a Kopint –Tárki Konjunktúrakutató Intézet ZRT. vezérigazgatója.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cserepótló vétel, illeték

dr. Buzády Csongor, LL.M. (Berlin)

ügyvéd, vállalatfinanszírozási szakjogász

Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda, partner

Szerződéskötés

dr. Buzády Csongor, LL.M. (Berlin)

ügyvéd, vállalatfinanszírozási szakjogász

Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda, partner

EPR

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink