hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az ország fele belátja: csak adóátrendezés lehet

  • MTI

A lakosság túlnyomó többsége, 97 százaléka hallott arról, hogy Bajnai Gordont jelöli az MSZP a miniszterelnöki székbe. A Szonda Ipsos országos reprezentatív telefonos felméréséből az is kiderül, hogy a megkérdezettek 70 százaléka szerint a Fidesz most kétharmados többségbe kerülne a parlamentben.

A kutatás még szerdán készült, ezer személy megkérdezésével. A megkérdezettek kétharmada (68 százalékuk) azt is tudja, hogy a miniszterelnök-jelölt egy válságkezelő programmal állt elő. A válaszadók háromnegyede pedig úgy gondolja, hogy a gazdaság rendbetételéhez mindenképpen szükség van megszorításokra.

Megosztott a közvélemény ugyanakkor abban a tekintetben, hogy az új kormány tevékenysége milyen hatással lesz az ország helyzetére. Az MSZP-szavazók kétharmada hisz abban, hogy javulni fognak a dolgok, ha Bajnai kormányra lép. A Fidesz-tábor azonban szkeptikus: 37 százalékuk kedvezőtlen változásokra számít, míg 16 százalékuk kedvezőre.

A politikailag bizonytalanoknak óvatos várakozásaik vannak: 27 százalék szerint javul a helyzet, 17 százalék szerint romlik.

A megkérdezettek 57 százaléka gondolja úgy, hogy az ország jelenlegi helyzetében csak adóátrendezésre van lehetőség, mivel az állam bevételei nem csökkenhetnek.

A Szonda Ipsos elemzése szerint "a megszorítások elkerülhetetlenségének belátását jelzi" az is, hogy a megkérdezettek hattizede szerint a Fidesz is a megszorítások bevezetésére kényszerülne, ha kormányra kerülne.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Műtéti költség adózása munkaviszonyban

Nagy Norbert

adószakértő

Részmunkaidőre váltás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Cégautóval kapcsolatos áfalevonás.

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink