hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Kik mentesülhetnének a cégautóadó alól?

  • MTI

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) azt javasolja, hogy azok a szervezetek, melyek előző évben nem folytattak vállalkozást, mentesüljenek a cégautó adójának befizetése alól - jelentette ki Pettkó András, a párt országgyűlési képviselője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Az MDF szerint a gépjárműadóról szóló törvény cégautóadóra vonatkozó szabályozásának módosítása hátrányosan érinti a társadalmi szervezeteket, ezért Hock Zoltán képviselőtársával együtt szerdán módosítást nyújtott be a törvényhez.
   
Pettkó András kiemelte: az általuk előterjesztett törvényjavaslat a cégautóadó megfizetésének mentességi körét kiterjeszti azon társadalmi szervezetekre is, melyek a tárgyévet megelőző évben gazdasági-vállalkozási tevékenységet nem folytattak, és alapító okiratukban rögzített alapfeladataik ellátásához üzemeltetnek személyautót. Szólt arról is, hogy a cégautóadóra vonatkozó szabályozás különösen hátrányosan érinti azon karitatív szervezeteket, amelyek például ételszállításhoz használják a gépkocsijukat, vagy a polgárőr szervezeteket is.
   
Az MDF felszólítja a pártokat, hogy mentsék meg a polgárőrséget, valamint azokat a társadalmi szervezeteket, amelyek működését ellehetetleníti a cégautóadó fizetési kötelezettsége - jelentette ki.
   
Juhász Zoltán, az MDF elnökségi tagja a sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra, hogy az észak-alföldi régió polgárőr szervezetei már jelezték azt: a cégautóadóra vonatkozó szabályozás hatályba lépését követően nem tudnak majd működni.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Családi gazdaság kilépő tagja

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Munkabért terhelő párhuzamosan több letiltás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink