hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Veres: az adójavaslatok is változhatnak még

  • MTI

Változhatnak a kormány adójavaslatai is az egyensúly megőrzése érdekében; teljesen új költségvetés a következő néhány napban biztosan nem készül, de változni fog a növekedésre, inflációra, fogyasztásra, bérnövekedésre, beruházásra vonatkozó kormányzati prognózis - közölte Veres János.



A közszolgálati televízió Nap-kelte című műsorában a pénzügyminiszter hangsúlyozta: változhatnak ugyan a büdzsé bevételi és kiadási számai is, de a GDP arányos hiány nem nőhet. Pontos számokat nem ismertetett, de hangsúlyozta: a változó makropályában a lassabb növekedés alacsonyabb inflációval jár együtt, így nagy valószínűséggel csökkentik a 4,3 százalékos 2009-es inflációs prognózist.

Veres János az adó- és járulékteher csökkentésre rendelkezésre álló, a beterjesztett javaslat szerint 165 milliárdos mozgástér változásának nagyságrendjét sem becsülte meg, hangsúlyozva, hogy ennek csak a napokban elvégzett számítások után van értelme.

A pénzügyi válságot, illetve a banki betétek teljes körű állami garanciáját illetően elmondta: a kereskedelmi banki betétállomány érdemben nem változott az elmúlt napokban. A pénzügyminiszter egyben további nyugalomra, higgadtságra intett.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozás?

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Adószámos magánszemély könyvkiadó

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink