hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Milyen megszorításokat hozhat az adócsomag?

  • MTI

A Napi Gazdaság birtokában lévő, a kormány jóváhagyását még nem bíró adócsomag-javaslat szerint alaposan megtizedelnék az adóalap-csökkentő tételek számát.



A gazdasági napilap pénteki száma ismerteti, hogy a javaslat értelmében a vállalkozások a jövőben nem vehetnék figyelembe például az iparűzési adót, és "kiütnék" a munkanélküli foglalkoztatása alapján érvényesíthető kedvezményt is. Az új szabályok az offshore-cégeket is elüldöznék.

Miközben a szaktárca a gazdaság fehérítését tűzte ki célul, több intézkedés a szürke zóna felé terelheti a szereplőket. Ilyen lehet a cafeteria-rendszer átalakítása is. Szakértők szerint a 11 százalékos egészségügyi hozzájárulás kivetése véget vethet az üdülési csekk utóbbi időben tapasztalt "szárnyalásának", de az étkezési utalványoknál is alaposan megnyirbálhatja a lendületet - ismerteti a Napi Gazdaság.

A Világgazdaság az adócsomag-javaslatról azt írja, hogy abban szerepel a személyi jövedelemadó sávhatárának megemelése, 18 százalékos társasági adó, a vállalkozások különadójának kivezetése, valamint öt százalékpontos járulékcsökkentés is. A lap arról is ír, hogy a céges gépkocsikra 6 százalékos vagyoni adót vetnének ki.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Gyógyszerforgalmazási adókedvezmény bevallása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Közalkalmazott nyugdíj

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink