hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Támogatja Gyurcsány csomagját az Idősügyi Tanács

  • MTI

Az Idősügyi Tanács támogatja Gyurcsány Ferenc javaslatcsomagját, a testület egyetért az adó- és járulékcsökkentéssel - mondta Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára, az Országos Idősügyi Tanács titkára a testület ülése után szerdán Budapesten. A politikus arról is beszélt, hogy megmarad a 13. havi nyugdíj és az utazási kedvezmény.

"Az elvek és a gyakorlati lépések, amelyeket a miniszterelnök megfogalmazott, összhangban vannak az idősek érdekeivel. A tanács egyetért azzal, hogy adó- és
járulékcsökkentésre van szükség, ugyanakkor megjegyezte azt is, hogy minden esetben figyelembe kell venni az idősek és a nyugdíjasok érdekeit eme politika kialakításánál" - hangsúlyozta Korózs Lajos a testület ülése utáni sajtótájékoztatón. A testület egyébként egyhangúlag elfogadott nyilatkozatban állt ki Gyurcsány Ferenc elképzelései mellett. Javaslatcsomagját saját maga ismertette a miniszterelnök a tanács szerdai ülésén. 
    
A kormány meg akarja tartani a 13. havi nyugdíjat, az utazási kedvezményt a 65 éven felülieknek, valamint a méltányossági nyugdíjat - hangsúlyozta az államtitkár. Mihalovics Ervin, a Nyugdíjasok Országos Képviseletének elnöke az ülés után kiemelte: fontos, hogy a kormány szem előtt tartja a nyugdíjak reálértékének növelését. A tanács jelenleg egyrészt egy idősügyi stratégián dolgozik, másrészt az idősügyi törvény is hamarosan az Országgyűlés elé kerülhet - tette hozzá. Az Idősügyi Tanács egy 2002-es kormányrendelet alapján jött létre. A testület a kormány mellett működik, elnöke a miniszterelnök. A tanács évente legalább négyszer ülésezik. Feladatai közé tartozik, hogy véleményezze és javaslatokat tegyen az időseket érintő jogszabályokról.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadózó őstermelő

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő helyi iparűzési adó 2023

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő iparűzési adó megosztása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink