hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Fidesz, KDNP: növelnék nyugdíjasotthonoknak járó pénzt

  • MTI

A Fidesz és a KDNP hatalomra kerülése esetén változtat azon a jogszabályon, amely a nyugdíjasotthonoknak járó normatívát csökkentette - mondta Soltész Miklós, az ellenzéki frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője csütörtökön Budapesten.


A sajtótájékoztatón jelen lévő nyugdíjasok arra kérték a politikusokat (a kereszténydemokrata Soltész Miklós mellett Ékes Ilona és László Tamás fideszes képviselőket), hogy növeljék a normatívát, ne tekintsék nagyfogyasztóknak a nyugdíjasotthonokat és töröljék el azt a szabályt, amely szerint az otthonba jutás feltétele a négy órás gondozási szükséglet.

Soltész Miklós ígéretet tett arra, hogy választási győzelmük esetén változtatnak a felvetéseket szabályozó törvényeken. Arra a kérdésre, honnan csoportosítják át az ehhez szükséges pénzeket, a politikus a monoki példát említette: szerinte azoktól kell átcsoportosítani a pénzt, akik a társadalmi együttéléshez nem akarnak hozzátenni. Mint mondta, egymillió ember van, akiket munkába lehet állítani vagy járulékfizetővé tenni.

A munkahelyteremtés kapcsán a KDNP képviselője úgy vélekedett, hogy ki kell fehéríteni a gazdaságot, az abból származó plusz bevételből pedig fenn lehet tartani a nyugdíj- és szociális rendszert.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Versenybírói elszámolás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ingatlanértékesítés szja-kötelezettségének kezdete

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink