hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Internetadó: a GKM egyeztetésre hív

  • MTI

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) infokommunikációs ügyekért felelős szakállamtitkára, Bóna Ákos április 21-ére szakmai egyeztetést hívott össze az internet szolgáltatásokra kivetett kulturális járulék ügyében - tájékoztatott a szaktárca.



A gazdasági tárca elkötelezett abban, hogy az Oktatási és Kulturális Minisztérium által beterjesztett jogszabály-módosítást az internetszolgáltatókkal részletes és kiterjedt egyeztetés előzze meg.

A GKM is valós veszélyt lát abban, hogy az új járulék megnehezítheti a hazai internet penetráció kiszélesítését. A szakminisztérium ezért tartja rendkívül fontosnak, hogy az internetszolgáltatók bevonásával egyeztessen a jogszabály módosításáról.

A tárca a piaci szereplőkkel egyeztetett álláspont ismeretében javasolni fogja a kulturális minisztérium vezetése számára a járulék kiterjesztésének újratárgyalását.

A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) hétfői közleményében elutasította az internet-hozzáférés és mobil tartalomszolgáltatás terheinek növelését jelentő törvénymódosítást. A HÉT azt javasolja az országgyűlés képviselőinek, hogy a törvényjavaslatot jelenlegi formájában utasítsák el. A szóban forgó terhek növelése ellen korábban már tiltakozott többek között az Informatikai Vállalkozások Szövetsége, az Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesülete, a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség, a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség is.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink